Aktywne Wpisy
Mr_Swistak +563
Jestem nałogowym oglądającym sprawę dla reportera. Od około 2-3 lat oglądam każdy odcinek, co czwartek.
W nowym odcinku mamy sprawę obywatela Rumunii, który walczy z żoną o dzieci. Elżbieta pokazała, chyba przez przypadek, dokumenty w tej sprawie, pięknie opisane xD
#sprawadlareportera #tvp
W nowym odcinku mamy sprawę obywatela Rumunii, który walczy z żoną o dzieci. Elżbieta pokazała, chyba przez przypadek, dokumenty w tej sprawie, pięknie opisane xD
#sprawadlareportera #tvp
Krótka instrukcja dla minimalnie świadomych linuxiarzy.
Proton GE ma kilka wymaganych plików, które wymaga Diablo i które z powodów licencyjnych nie mogą być używane z Lutris (proton wymaga aby uruchamiać gry tylko z biblioteki Steam). Dlatego jedni zgłaszają, że działa w Lutris a inni, że nie. Ja uważam, że ci co napisali, że działa to dodali bibliotekę Proton-GE do Lutrisa co nie robi się samo. Super jest też to, że Proton rozpoznaje pady i działają bezbłędnie. Windows porzucił wsparcie do pada Xbox 360 a mi działa i samo z dźwiękową Sound Blaster SB1095
Uważam też, że ten proces jest lepszy niż instalacja z Lutris bo tylko podmieniam wersje Protona na nowsze edytując jeden plik zamiast rekonfiguracja Lutris czy czegoś tam podobnego
1. Pobierz i rozpakuj gdzie chcesz https://github.com/GloriousEggroll/proton-ge-custom/releases/download/GE-Proton7-28/GE-Proton7-28.tar.gz
2. Pobierz aplikacje battle net https://www.blizzard.com/pl-pl/download/confirmation?product=bnetdesk
3. Zainstaluj ~/Programy/GE-Proton7-28/files/bin/wine64 ~/Pobrane/Battle.net-Setup.exe
4. do zmiennej PATH dodaj wpis z scieżką do uruchomienia Diablo
#!/bin/bash
~/Programy/GE-Proton7-28/files/bin/wine64 ~/.wine/dosdevices/c:/Program\ Files\ \(x86\)/Diablo\ Immortal/Diablo\ Immortal\ Launcher.exe
5. odpal. U siebie skrypt nazwałem diablo i tym poleceniem odpalam. Jak ktoś chce ikonkę to niech wyedytuje sobie plik .desktop na polecenie ze skryptu i będzie ładnie.
#gry #linux #diabloimmortal
Jak porzucil wsparcie?
Z tymi zależnościami to tak, w tych 3 GB jest też Wine i biblioteki itd. Ale część z nich jest deduplikowana. + im więcej aplikacji z Flatpaka masz zainstalowanych, tym bardziej się to opłaca, bo reszta korzysta ze wspólnych runtime'ów.
Ogólnie to uważam, że te ~3 GB to mała cena za to, że aplikacja
Komentarz usunięty przez autora
wineserver: using server-side synchronization.
wine: RLIMIT_NICE is <= 20, unable to use setpriority safely
002c:fixme:winediag:LdrInitializeThunk wine-staging 7.0 is a testing version containing experimental patches.
002c:fixme:winediag:LdrInitializeThunk Please mention your exact version when filing bug reports on winehq.org.
/lib/ld-linux.so.2: could