Aktywne Wpisy
mircy, czym wypełnić taką szczelinę przy podłodze? nie mam tu listwy bo ma iść zabudowa (szafki), ale źle będę się czuł wiedząc, że za szafkami miałoby być coś takiego.
chodzi mi o to żeby to zrobić szybko i tanio
#budownictwo
chodzi mi o to żeby to zrobić szybko i tanio
#budownictwo
źródło: temp_file2843188699862355386
Pobierz
JackOfAllTrades +262

#szachy
źródło: comment_1659341954bz7lYDef4qipvMmxe63Jof.jpg
PobierzZawsze grały takie reprezentacje.
Uroki systemu, gdzie każdy kraj bierze udział w wyborach szefa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Obecny system działa bardzo dobrze, nie musicie po prostu oglądać partii z meczów Seszeli czy Afganistanu ¯\_(ツ)_/¯
Każdy kraj ma prawo wysłać drużynę, więc wysyła. To, że są to czasami słabe drużyny, no to cóż, ale po dwóch rundach już zostają one odseparowane i przestają marnować czas silniejszym
Dla równowagi, w rundzie 4.
źródło: comment_1659353202eAmvUjjsRKEXhxxxqAyfm5.jpg
PobierzAle to nie ma znaczenia. Bo ważne ze kraj mimo wszystko się pojawił i zagrał. Mają tam 93 tysięcy ludzi. To jak duże miasto powiatowe. Ciężko oczekiwac żeby mieli
@Sesja: Taka jest idea olimpiady szachowej. Grają reprezentacje wszystkich krajowych federacji zrzeszonych w FIDE.
Istnieją osobne zawody rozgrywane pod nazwą "Drużynowe Mistrzostwa Świata", w których gra tylko 10 najsilniejszych drużyn.
Tak w ogóle ostatnio pokochałem szachy dzięki mojej 10-letniej córce. Zaczęła oglądać na YT Dawida Czerwa, zainstalowała chess.com i po miesiącu powiedziała że chce jechać na turniej. Mówię ok, pograsz sobie ale tam są same dzieci z klubów grające od 6 roku życia. No ale pojechaliśmy. Pierwszą partię przegrała dokładnie jak w tym wpisie ( ͡° ͜ʖ ͡°) aż jej to