Wpis z mikrobloga

• 1
@grzesiek4211 Aa, no jak nie masz z tym problemu, to pewnie. Minęło akurat tyle czasu, że możesz wstępnie ocenić rezultat. Spełniło oczekiwania? W jakiej klinice byłeś? Ile to kosztowało i jak to wszystko załatwiałeś? Hotel i bilety w pakiecie? Można liczyć na jakieś promki ze względu na solidną inflację w Turcji? ( ͡ ͜ʖ ͡) Ile trzeba czekać na termin? Dzięki za pomoc!
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@WillyJamess: zabieg miałem w Clinicanie za pośrednictwem Meditravel. Wtedy płaciłem 2999euro. W cenie były bilety lotnicze, hotel(bardzo przystępny), zabieg, badania krwi, tłumacz, obiad w trakcie zabiegu, i nielimitowane taxi hotelowe. Płacisz w euro na miejscu tuż przed rozpoczęciem zabiegu (koniecznie gotówką, bo kartą jest gigantyczna prowizja).
Tutaj dodam że jeżeli czujesz się ok z ang to można przyciąć na tłumaczu, bo z lekarzem gadasz po ang. Tłumacz przydał mi się tylko i wyłącznie jako przewodnik po tym budynku gdzie jest klinika. I wypełniała ze mną formularz ktory jest po turecku, więc pytanie czy ktoś to z Tb zrobi za darmo jeśli nie wykupisz sobie. I była też ze mną podczas znieczulenia w salce zabiegowej.
Terminy były dość szybko, przy czym ja to robiłem jak był kosmos covidowy, najbliższy termin miałem w ciągu miesiąca, ale ja sobie wziąłem przed świętami.
Efekty niestety mnie zupełnie nie zadowalają, jestem cały czas w kontakcie z meditravel i im narzekam, prosiłem ich nawet 3 miesiące temu żeby mi powiedzieli wprost, jeśli nie idzie to ok, bo takie budowanie nadziei jest najgorsze. Oni caly czas twierdzą że trzeba czekać, a pełne efekty będą po roku(niezbyt im w tym momencie już wierzę, nawet o tym rozmawialiśmy, ale uspokajają mnie cały czas, że jednym zaczynają rosnąć po 2 miesiącach, innym później). Czy to prawda to okaże się do 5miesiecy, i na pewno jeśli wyrosną to wstawię im zdjęcia w opiniach google i przeproszę za męczenie dupy i niedowierzanie.

Zdecydowałem się na zabieg, bo miałem głębokie zakola, mimo że miałem dość geste włosy między zakolami to lekarz zdecydował ze przeszczep zrobią mi również w tym obszarze. Bo te włosy były juz mocni osłabione i wypadłyby w krótkim czasie. Czyli wyrżnęli mi te włosy które tam były i
  • Odpowiedz
  • 0
Jeszcze dodam, że jeśli chodzi o obszar dawczy to w moim przypadku ładnie się to pogoiło, byłem nawet kilka dni temu i miałem boki i tył na zero cięte i jest kilkanaście czerwonych kropek, i powoli znikają
  • Odpowiedz
@grzesiek4211: Uu, no to taki zimny prysznic trochę. Ja nie mam aż takich głębokich zakoli, ale widzę, że włosy zaczynają mi się przerzedzać praktycznie na całej górze głowy, więc nie wiem czy to nie będzie tak, że jebnie wszystko naraz. Dzięki za info, pewnie pytania mnie jeszcze najdą, więc będę się odzywał :D
  • Odpowiedz
  • 2
@WillyJamess: to spokojnie możesz iść do lekarza, zweryfikować badaniami krwi i jak lekarz stwierdzi ze winne jest DHT to możesz finasteryd przyjmować, na ogromną większość ludzi działa bardzo dobrze i wlosy odrastają. Mozesz sobie wygooglac efekty
  • Odpowiedz
@grzesiek4211: Po 7 miesiącach jeszcze były czerwone kropki.. długo. Ja się właśnie zastanawiam nad lotem do Turcji w Grudniu tego roku i obecnie się orientuje w temacie. Polecasz ogólnie tą klinike? Czy w cenie można zabrać osobę towarzysząca? Z góry dzięki za odpowiedz.
  • Odpowiedz
  • 0
@nexe: hotel z tego co pamiętam tak, za loty trzeba zdaje się dopłacić
Kurczę czy polecam, nwm... Na pewno masówka w opór, i to naprawdę widać masakrycznie, pytanie czy gdziekolwiek jest lepiej, no i po moich efektach uczciwie nie mogę polecić póki co
  • Odpowiedz
  • 0
@TEDMAJER: minoxidil używałem 5lat, przestałem pół roku przed przeszczepem bo w niczym nie pomagał, i przerzuciłem się na finasteryd, ktory działa u mnie średnio, po prostu zahamował wypadanie włosów ale nic nie odrasta
  • Odpowiedz
  • 0
@flito: bez zmian, jedyna zmiana to że Meditravel zaczęło nagle pisać, że no co Pan, super rezultat jest, lepiej niż było. Na szczęście umówili mnie na wideo konsultacje z lekarzem z Clinicany. Doktor powiedział wprost, że efekt jest bardzo słaby, i na pewno tego tak nie zostawimy. Powiedział, że poczekamy aż oficjalnie minie rok(za miesiąc) i spróbujemy ustalić co się wydarzyło, że przeszczep się nie udał. W najgorszym wypadku powtórzymy
  • Odpowiedz
@grzesiek4211: Jeśli biorą na klatę, to dobrze świadczy. Zobaczymy z jakim efektem.
Czy mógłbym Cię prosić (oczywiście zrozumiem jak odmówisz) o podesłanie na priv zdjęcia przed i po zabiegu? Jak to wygląda? Oczywiście z zamazaną twarzą. Mam kolegę w pracy który był właśnie w clinicanie, jest bardzo zadowolony, no i efekt dla mnie jest zadowalający.
  • Odpowiedz