Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mirki mam pytanie, kończę właśnie inżyniera na PW( nie infe ale jeden z najlepszych kierunków) dostałem propozycję pracy w państwówce jak inżynier w biurze, zarobki 4.5k netto na start. Moje pytanie brzmi, czy warto w to iść, biorąc pod uwagę, że jest to dość specyficzna branża i w przyszłości miałbym znikome szansę na jakieś sensowne przebranżowienie. Plusy tej pracy to na pewno z biegiem czasu będę miał zawsze pensje powyżej średniej krajowej, pewna praca i się nie narobię, lecz możliwości rozwoju są niskie i czuję, że na więcej mnie stać i ofert pracy mam sporo. #praca #zarobki #studia #politechnika

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62e397570a71f0e7a3303987
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 6
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Jeśli to państwówka, to masz ograniczony sufit. Dodatkowo podejrzewam, że to będzie gówno robota, typu jakiś SQL / Excel albo jakaś mini administracja gdzie średnio się rozwiniesz. Dodatkowo 4,5k netto, to raczej średnie zarobki jak na studenta ostatnich lat PW. Ja chyba za tę pensję bym się nie zdecydował do tego typu roboty.

Ja na tym etapie nauki celowałbym w coś innego. Poświęcił nawet 3-4 miesiące na doszlifowanie czegoś
  • Odpowiedz
@Yakooo 4.5k netto na start bez jakiegokolwiek wcześniejszego doświadczenia to dla ciebie takie średnie? To ile uważasz że można wyciągać na start gdzie mamy zero doświadczenia?
  • Odpowiedz
@alberto_1667: Nie wiem czy OP nie ma doświadczenia, raczej traktowałem go tj. siebie, czyli student niestacjonarny, który coś tam już w CV ma. Natomiast mimo wszystko, nawet bez doświadczenia kwota nie zwala z nóg, wiedząc, że dużo się nie rozwiniesz -> Państwówka. Zobacz sobie programy stażowe.

Dodatkowo uczelnie typu: PW (Warszawska / Wrocławska), AGH, PŁ, PG mają naprawdę duże ułatwienie, bo w tych miastach są one dość prestiżowe i jeśli
  • Odpowiedz
SzczęśliwyGórnik: > Plusy tej pracy to na pewno z biegiem czasu będę miał zawsze pensje powyżej średniej krajowej

@AnonimoweMirkoWyznania: to jest plus? srednia krajowa to dla inzyniera dniowka. I nie mowie tego dlatego, ze jestem licealista tylko jako mid, ktory umie przeczytac raport placowy branzy i na tej podstawie negocjowac stawki

Sam w swojej wypowiedzi widzisz ze to idealna droga do zmarnowania zycia i jeszcze sie pytasz?
kasa to ostatnie, ale rozwoj i beton,
  • Odpowiedz