Aktywne Wpisy
Wszedłem na Google maps zobaczyć jak wyglądają przedmieścia i wsie pod Moskwą. Wybrałem jakąś losowa i nie wygląda to źle. Muszę powiedzieć, że poziom przynajmniej bogatych miast krajów zachodnich.
Zaznaczam że to totalnie losowe miejsca do prawda blisko stolicy ale wciąż to losowe miejsca na Google maps.
#ukraina
Zaznaczam że to totalnie losowe miejsca do prawda blisko stolicy ale wciąż to losowe miejsca na Google maps.
#ukraina
Elon Musk właśnie oficjalnie pokazał faka Unii Europejskiej. Jedyny człowiek którego stać na to żeby być wolnym
#bekazlewactwa #ekonomia #polska #bitcoin
#bekazlewactwa #ekonomia #polska #bitcoin
Tu nie chodziło o namioty, ale o to ze Napierała desperacko stara się od początku wojny być rozpoznawalnym komentatorem zapraszanym do telewizji i cytowanym przez media ale mu to nie wychodzi. Doktorek przyjął sobie strategie żywcem wziętą z podręczników do politycznego pijaru dla pierwszego roku politologi, a mianowicie wziął dwóch najbardziej rozpoznawalnych komentatorów Zychowicza i Bartosiaka, a następnie próbował stworzyć sztuczny konflikt poprzez głoszenie narracji sprzecznych z tymi głoszonymi przez nich, by ostatecznie pozycjonować się jako Anty-Zychowicz i Anty-Bartosiak. Myślał ze jest to prosty sposób na zyskanie rozpoznawalności tanim kosztem. Doktorkowi ten plan nie wyszedł, jego narracje nie chwyciły bo o ile ma sporą wiedzę, to jak przystało na osobę narcystyczną, doktorkowi brakuje wyczucia nastrojów społecznych, nie rozumie ludzkich emocji i nadmiernie wierzy w swoje zdolności. Te dziesiątki filmów o Zychowiczu i Bartosiaku z ostaniach miesięcy to wyraz jego desperacji że nic nie chwyta z jego genialnego planu. Tu na scenę wkracza kolejny aktor: Wolski. Dla doktorka znajomość z Wolskim to była szansa na rozpropagowanie jego osoby, plan był prosty, Wolski wykorzystując swoją popularność zaczyna krytykować Zychowicza i Bartosika w tematach dyktowanych przez Napierałę, ludzie to podchwytują, Zychowicz i Bartosiak muszą się do tego odnosić a jako specjalista od tego wkracza kto ? Nasz pan doktorek, tak to sobie wymyślił, pewnie sadził ze Polsat news zaprosi go do debaty z Bartosiakiem na te tematy. Warto dodać ze doktorek się zachował tutaj jak typowa osoba narcystyczna, starł się żerować na znanej osobie i próbował ją wciągnąć w konflikt. I tu dochodzimy do odpowiedzi na pytanie o co chodziło doktorkowi w aferze namiotowej, Wolski go olał, nie wszedł w konflikt z Zychowiczem, plan doktorka znowu nie wyszedł i się zirytował.
I żeby nie było, nie jestem fanem Bartosika, a książki Zychowicza lubię choć w paru kwestiach mnie nie przekonują.
#napierala #wolski #bartosiak #zychowicz #ukraina #wojna
@CykloPP: Napierałę poznałem przez wykop kilka miesięcy temu, ale też doszedłem do takich wniosków. I teraz plot twist: to jest paradoksalnie jeden z głównych powodów, dlaczego lubię go oglądać! Tak. Już wyjaśniam. Otóż ja IRL, też zauważam u siebie tego rodzaju zaburzenia. Oczywiście, jestem o wiele niżej na spektrum. Niemniej
@CykloPP: na jaki temat? Czy mógłbyś w ogóle przytoczyć jego jakąkolwiek merytoryczną krytykę argumentów Bartosiaka? On krytykuje osobę, a nie argumenty. Jego metodyka to są patostreamy, a nie nauka.