Wpis z mikrobloga

Mam wrażenie ze część z was nie rozumie o co chodziło w aferze namiotowej, Napierała nie ma autyzmu ani problemów emocjonalnych, to wbrew pozorom bardzo cyniczna i chłodno kalkulująca osoba choć trochę w tym nieporadna. Facet ma ewidentnie osobowość narcystyczną Śledzę jego kanał od paru lat i wiem na jakich zasadach on działa. Postaram się naszkicować genezę i wyjaśnienie tego konfliktu.
Tu nie chodziło o namioty, ale o to ze Napierała desperacko stara się od początku wojny być rozpoznawalnym komentatorem zapraszanym do telewizji i cytowanym przez media ale mu to nie wychodzi. Doktorek przyjął sobie strategie żywcem wziętą z podręczników do politycznego pijaru dla pierwszego roku politologi, a mianowicie wziął dwóch najbardziej rozpoznawalnych komentatorów Zychowicza i Bartosiaka, a następnie próbował stworzyć sztuczny konflikt poprzez głoszenie narracji sprzecznych z tymi głoszonymi przez nich, by ostatecznie pozycjonować się jako Anty-Zychowicz i Anty-Bartosiak. Myślał ze jest to prosty sposób na zyskanie rozpoznawalności tanim kosztem. Doktorkowi ten plan nie wyszedł, jego narracje nie chwyciły bo o ile ma sporą wiedzę, to jak przystało na osobę narcystyczną, doktorkowi brakuje wyczucia nastrojów społecznych, nie rozumie ludzkich emocji i nadmiernie wierzy w swoje zdolności. Te dziesiątki filmów o Zychowiczu i Bartosiaku z ostaniach miesięcy to wyraz jego desperacji że nic nie chwyta z jego genialnego planu. Tu na scenę wkracza kolejny aktor: Wolski. Dla doktorka znajomość z Wolskim to była szansa na rozpropagowanie jego osoby, plan był prosty, Wolski wykorzystując swoją popularność zaczyna krytykować Zychowicza i Bartosika w tematach dyktowanych przez Napierałę, ludzie to podchwytują, Zychowicz i Bartosiak muszą się do tego odnosić a jako specjalista od tego wkracza kto ? Nasz pan doktorek, tak to sobie wymyślił, pewnie sadził ze Polsat news zaprosi go do debaty z Bartosiakiem na te tematy. Warto dodać ze doktorek się zachował tutaj jak typowa osoba narcystyczna, starł się żerować na znanej osobie i próbował ją wciągnąć w konflikt. I tu dochodzimy do odpowiedzi na pytanie o co chodziło doktorkowi w aferze namiotowej, Wolski go olał, nie wszedł w konflikt z Zychowiczem, plan doktorka znowu nie wyszedł i się zirytował.
I żeby nie było, nie jestem fanem Bartosika, a książki Zychowicza lubię choć w paru kwestiach mnie nie przekonują.
#napierala #wolski #bartosiak #zychowicz #ukraina #wojna
  • 5
  • Odpowiedz
Facet ma ewidentnie osobowość narcystyczną

doktorkowi brakuje wyczucia nastrojów społecznych, nie rozumie ludzkich emocji i nadmiernie wierzy w swoje zdolności

@CykloPP: Napierałę poznałem przez wykop kilka miesięcy temu, ale też doszedłem do takich wniosków. I teraz plot twist: to jest paradoksalnie jeden z głównych powodów, dlaczego lubię go oglądać! Tak. Już wyjaśniam. Otóż ja IRL, też zauważam u siebie tego rodzaju zaburzenia. Oczywiście, jestem o wiele niżej na spektrum. Niemniej
  • Odpowiedz
bo o ile ma sporą wiedzę

@CykloPP: na jaki temat? Czy mógłbyś w ogóle przytoczyć jego jakąkolwiek merytoryczną krytykę argumentów Bartosiaka? On krytykuje osobę, a nie argumenty. Jego metodyka to są patostreamy, a nie nauka.
  • Odpowiedz