Aktywne Wpisy

CalibraTeam +389
Z ogromną przykrością patrzy się na te wypłaty po przekroczeniu 2 progu podatkowego. Człowiek zadaje sobie pytanie: ale dlaczego? Te 8-10k netto miesięcznie robi ze mnie jakiegoś bogola? Nawet mnie nie stać na nowy samochód, towary w markietach przeglądam 10 razy czy na pewno promocja jest... i co i teraz nagle pod koniec roku stałem się jakimś rokefelerem żeby takie podatki płacić (*a przepraszam rokefeler takich wysokich nie płaci, tylko robak płaci)

Ana77 +66
Pozdrawiam wszystkich sfrustrowanych ludzi, którzy właśnie siedzą sami w chacie przed komputerem, jedzą słodycze i nie chce im się nic konkretnego robić.
Byłam po pracy na małych zakupach na które chodzę prawie codziennie w pobliżu domu.To jest jedyne moje "wyjście", tak to chata albo praca.Idą tam jak na spacer - zastanawiam się co kupić, ugotować, oglądam.Jutro będę robić sushi.
Pooglądałam szczęśliwe pary, dzieci, fajnych facetów i drogą biżuterie. I siedze sfrustrowana swoją
Byłam po pracy na małych zakupach na które chodzę prawie codziennie w pobliżu domu.To jest jedyne moje "wyjście", tak to chata albo praca.Idą tam jak na spacer - zastanawiam się co kupić, ugotować, oglądam.Jutro będę robić sushi.
Pooglądałam szczęśliwe pary, dzieci, fajnych facetów i drogą biżuterie. I siedze sfrustrowana swoją

Pytanie do wykopowych ekspertów - jak to lepiej zrobić - kręcić do ściany wieszaki ES,a do nich profile, czy może zrobić obrys profilami po ścianie, podłogach i suficie, a w to profil - jak na klasycznej ścianie z karton gipsu? Tak jak na obrazku, który sposób wybrać?
Nie skuwałem tynku z tej ściany, ma kilka cm, na murze ceglanym.
Chciałbym zostawić sobie odpowiednią ilość miejsca - czy to robi jakąś różnicę (oprócz metrażu ( ͡° ͜ʖ ͡°), że ta ścianka będzie na profilu 50 mm albo 75 mm? ile miejsca od ściany mam się odsunąć?
źródło: comment_1659085091OCjikPVWh2YGAFYo7f285W.jpg
PobierzLepiej kręcić ESy do ściany, czy zrobić wolnostojącą konstrukcję sufit podłoga boki?
Poza tym niedawno sie bawilem w cos podobnego na klikucentymetrowych tynkach to nie żałuj na długie kołki i najlepiej zaiwestuj w kotwe chemiczna, bo mi wszystko wylatywało ze sciany. No i sam efekt przy 10cm welny byl znikomy w wyciszeniu.
czyli robiłeś sposobem po lewej, na ESach?
Jeśli wełna się nie sprawdzi, to co polecasz, żeby wyciszyć taką ścianę?
Szczerze to nie wiem jak wyciszyc lepiej, większość poleca wlasnie welne. Ja to robiłem "przy okazji", bo musialem zabudować rury w łazience i kumpel mowi, ze ma welne i da mi na wyciszenie, bo i tak mial wyrzucić. Wypchalem wszystko i wydaje mi sie, ze bardzo malo to dało.
źródło: comment_1659091091sVkoKObcReDykMwT1baLud.jpg
PobierzJak gęsto kręciłeś tym m-systemem, 60x50? 60x40?
Strasznie drogo to wychodzi w porównaniu do klejenia płyt, chociaż teraz profile takie drogie, że nie ma różnicy między ścianką ze stelaży a m-system
Czy ta takie ściany z Atlasa można np kleić kafle w łazience?
Czy mozna kafle? Tego nie wiem. Plytki akurat byly robione na klasycznym systemie, a na atlasie zeykla scisnka + sciana z farba magnetyczną. Na oko i reke wydaje sie solidna.