Wpis z mikrobloga

@FreakingAwesome: Ja pieprze, no niesamowite to jest jak wiele z takiego zwykłego artykułu jest dosłownym opisem mnie. I pewnie mnóstwa innych ludzi. Przecież na przykład

Cierpią na "ślepotę czasową" i mają trudności z oceną, ile coś zajmie czasu. I jest np. godz. 7.15 i o godz. 8 musi wyjść, ale zabiera się za zrobienie czegoś. Inny człowiek uzna, że to zajmie przynajmniej półtorej godziny, więc się za to nie bierze.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@FreakingAwesome: W sumie sprytne :D Ale wtedy pewnie jest ta świadomość, że deadline przesuwa się o te 15min, więc można dłużej bujać w obłokach albo generalnie robić jakieś inne rzeczy xD
  • Odpowiedz
Ja pieprze, no niesamowite to jest jak wiele z takiego zwykłego artykułu jest dosłownym opisem mnie. I pewnie mnóstwa innych ludzi.

@JamKarzeu2: bo to działa jak horoskopy, opisuje się cechy / zdarzenia, które pasują do każdego, bo mało komu zdarza się idealnie ocenić czas, jeśli jest na przykład mocno na coś napalony, w efekcie w pewnych szczególnych okolicznościach ten cytat będzie pasował do ponad 90% populacji. Ludzie oczywiście nie zapamiętają
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@tomtom666: To jest jedna z całej masy rzeczy. I tak jak osobno, zdarza się to CZASEM prawdopodobnie każdej osobie, tak te wszystkie rzeczy razem, dziejące się każdego dnia wielokrotnie to już jest trochę coś innego. I co miałeś w głowie dając "leki" w cudzysłów?
  • Odpowiedz
I co miałeś w głowie dając "leki" w cudzysłów?

@JamKarzeu2: to, że nie istnieje lekarstwo... w sumie na żadne tego typu zaburzenie, ani na adhd, ani na depresję, ani na zaburzenia nerwicowe. Były prowadzone badania nad omega 3, które mogłyby faktycznie być lekiem we właściwym tego słowa znaczeniu, czyli po kuracji jesteś zdrowy i już nie musisz tego brać. Podobnie działały mieszanki antyoksydantów.

Żaden lekarz nie przepisze leku narkotycznego bez
  • Odpowiedz