Siema, dostałem się na informatykę i mam takie pytanie. Czy warto od razu kupować jakiegoś lapka na uczelnię? Czy jest to konieczne? Planowałem jakegoś MacBooka, ale wole się upewnić. #wat
@milosheek: na zajęciach kod będziesz pisał na kartce i kompilował w głowie więc najlepiej mieć stacjonarkę - laptop to strata hajsu bo ze względu na soft z którego będziesz czasami korzystał musisz kupić badziewie windowsowe, ewentualnie macbooka z intelem no chyba że na M1/M2 da się już sensownie emulować windowsa.
infa na wacie to porażka xd ">Planowałem jakegoś MacBooka, ale wole się upewnić." XD Na 1 roku jedyne co będzie ci potrzebne to mieć gdzie postawić wirtualną maszynę z windowsem XP bo każą ci używać programóm, które na nowszych windowsach się nie uruchamiają
@milosheek: Konieczne nie jest, ale patrząc na cały tok (w szczególności jeśli nadal utrzyma się coś zdalnie) to raczej będzie to wymagane by coś tam mieć. Niektórzy widzę, że pomylili studiowanie informatyki z bootcampem programowania, który po tygodniu podstaw pythona pozwala zarabiać 20k ( ͡°͜ʖ͡°)
#wat