Wpis z mikrobloga

@Lipa1992: Słowacja ma niezbyt łatwą drabinkę w tym sezonie wg mnie:
Raków Czestochowa (POL) - Spartak Trnava (SVK)
Saburtalo (GEO) / FCSB (ROU) - Dunajská Streda
Gil Vicente (POR) - Ružomberok (SVK)

Z tej trójki Dunajska Streda może mieć łatwą przeprawę i to niekoniecznie.

Ciekawe ile też Slovan Bratysława ubije w LM/LE/LKE bo póki co to już są jedną nogą w grupie LKE.
  • Odpowiedz
@bet730: Dzięki za info - w sumie nie wiedziałem, że grają w drugiej szwajcarskiej. Dziwne, że nie mogą dostać dwóch miejsc LM zwycięzca, a za drugie LKE - Dla amatorów byłaby to fajna sprawa :)
  • Odpowiedz
@bet730: Czy ja wiem? Czym się różni przegrana 4-ligowca od blamażu np. Cracovi, czy innej potęgi ekstraklapy? W rankingu widać że nasza ekstrazenada/klapa ledwo wtedy ich wyprzedziła ;) Ta LKE to nam z nieba spadła, bo przy takim poziomie w LE to nie mieliśmy co szukać - o LM nawet nie wspominając.
  • Odpowiedz
@Filipiak20: ekipa, która nawet nie gra na zapleczu (Swiss Challenge League) miałaby za nic dostawać wjazd do pucharów? Niech Liechtenstein utworzy ligę, to będą mieć 1x LM + 3x LKE.
  • Odpowiedz
@Winsomeboy: Gdyby do tego etapu wszystkie nasze zespoły wygrały wszystkie swoje mecze to mielibyśmy 2,250 więc trochę dziwny komentarz, tym bardziej, że polskie zespoły miałyby już nie zdobyć w tym sezonie punktów.
  • Odpowiedz
@Ark00: Tak w pierwszym meczu 0:0, a Batumi od 42 minuty grało w 10. A w drugim 1-2 po fatalnym błędzie bramkarza Batumi.

W II rundzie eliminacji na wyjeździe wygrali 2-1 z Ferencvárosi więc jeśli obronią zaliczkę to w III rundzie spotkają się z... Karabachem (albo FC Zurych). Tam nawet w przypadku porażki mają zapewnioną minimum grupę LKE bo przegrywając w III rundzie w ścieżce mistrzowskiej wpada się do PO Ligi
  • Odpowiedz
@MG78: no właśnie dziwi mnie że wygrali z ferencvaros, ale patrzę po składzie to mają dosyć dobrych doświadczonych zawodników. Kuco jeszcze niedawno był całkiem solidnym pomocnikiem w serie a
  • Odpowiedz