Wpis z mikrobloga

#prawojazdy #katb #pytanie #samochody
#!$%@? szukam od godziny tego jak robi się w naszym cudnym państwie prawo jazdy kat.b, bo jakieś zmiany podobno weszły w prawie o mandatach i coś jeszcze.

Correct me if I am wrong:
0.Kupujemy sobie szkołę w jakimś "Z NAMI POJEDZIESZ"
1.Lekarz bada i daje papier, że jest okej.
2.Uczysz się w ZNAMIPOJEDZIESZ teorii.
3.Zdajesz teorię w ZNAMIPOJEDZIESZ i humor poprawiony.
5.Zakładasz PKK, bo ci wolno.
4.Jeździsz z dziadkiem Leszkiem ze ZNAMIPOJEDZIESZ samochodem tam chyba 30h.
6.Zdajesz egzamin z dziadkiem Leszkiem i znowu humoj popjawiony.
7.Zapisujesz się do WORD.
8.Egzamin teoretyczny WORD zdany, humoj popjawiony.
9.Egzamin praktyczny WORD zdany humoj popjawiony.

Oczywiście w międzyczasie możesz niezdać poszczególnych rzeczy, ale nie możesz ich też ich ominąć. I zrobić takiej aferki, że zaliczysz teorię w ZNAMIPOJEDZIESZ, zrobisz PKK, a potem #!$%@? szczęśliwie zapiszesz się do WORD i pójdziesz na teorię do WORDU.

Bo to co usłyszałem dziś to mi ciarki łażą po plecach.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Correct me if I am wrong:

@op_ser_vator: za dużo tego XD
https://www.gov.pl/web/gov/uzyskaj-prawo-jazdy zakładka "co musisz zrobić"
Generalnie wybierasz szkołę, z nimi sobie zagadujesz, być może mają lekarza u którego zrobisz badanie za 100, zamiast 200 złotych albo i nie. Potem z tym badaniem idziesz i wyrabiasz PKK. Potem idziesz na kurs teoria, następnie praktyka. Jak się uprzesz, możesz zdać teorię samemu, a w szkole zrobić praktykę z już zdaną teorią
  • Odpowiedz
@op_ser_vator: Pierwsze co to mając badania zakładasz PKK, bez tego żadna szkoła nie może Ciebie przyjąć jako kursanta. Jeśli jesteś na tyle sprytny, to możesz sobie na własną rękę zrobić teorię w Wordzie, bez żadnej szkoły, i wtedy możesz sobie zacząć od razu od jazd.
  • Odpowiedz
@op_ser_vator: można nauczyć się teorii i zdać ją w WORDzie przed zapisaniem się na kurs. Wtedy część teoretyczną masz z głowy, wsiadasz od razu za kółko i w szkole jazdy masz do zdania już tylko wewnętrzny praktyczny, po którym czeka Cię państwowy praktyczny.
  • Odpowiedz
  • 0
@Nie_znany @JudaszowyBudyn @op_ser_vator @bary94pl @Nie_znany Zawołam was kiedy zda egzamin praktyczny w szkółce i czy brała jazdy dodatkowe. I tak można być kozakiem samoukiem do takich spraw to nie jest jakiś dziwny styl, ale wyjeździć i tak trzeba godzinki, a czas to chyba 6 miesięcy max. Sumarycznie i tak to wychodzi. Około 2800 za full kurs prawa jazdy teraz. Tylko jakoś tego nie widzę.
  • Odpowiedz
@op_ser_vator: Ogólnie to jestem w trakcie już trzeciej kategorii w swojej szkole jazdy i o czymś takim jak egzamin wewnętrzny dowiedziałem się z internetu
Nigdy przez coś takiego nie przechodziłem

Całe szczęście bo żadnej logiki nie widzę i to kolejny debilizm całego procesu i edukacji

W czasie jazd instruktor widzi i po prostu mówi dobra idź się zapisuj aby umów sobie dzień wcześniej jazdy to sobie powtórzysz
  • Odpowiedz
@JudaszowyBudyn: Ja wiem ze można znać prawo i to wystarczy, ale z nią jest inaczej, dużo inaczej, może jeździć będzie poprawnie. Chłopak ją uczył chyba z 5 dni jak się jeździ, to biegów nie chciała zmieniać. Zobaczymy.
  • Odpowiedz