Duża jest szansa na powrót do Norwooda 0-1 i zdrowej gęstości włosów mając 1-2 i widocznie przerzedzone włosy? Aktualnie ledwo mnie stać na wizytę i badanie, więc przeszczep odpada. Jestem umówiony już do trychologa. #trycholog #lysienie #niebieskiepaski #wlosy #zakola
@jazmojegopokoju: Masz na obszarze NW0-1 jakieś malutkie włoski chociaż nadal? Jeśli nie, to szanse zerowe.
Jaki też wiek? Bo jak dosyć młody, to jeśli trycholog Ci powie, że masz widoczną miniaturyzacje na dalszym obszarze to leć do dermatologa i wskakuj na finasteryd/dutasteryd.
Zatrzymać łysienie jest dosyć prosto, ale przywrócić na obszarze gdzie rośnie już 0 (pomijając koronę) jest bardzo bardzo trudno
@lordziok 20. No na obszarze nwo1 mam, ale są rzadkie i cienkie ( ͡°ʖ̯͡°) poszedłbym wcześniej, jak się zaczynało (ten pół/rok wcześniej, ale nie wiedziałem o istnieniu trychologii). Umówiłem się na badanie i wypisanie recepty w razie czego (tak zrozumiałem). A jeżeli bym zatrzymał teraz, to zabieg przeszczepu będzie znacząco tańszy?
@jazmojegopokoju: Jeżeli są jeszcze tam male wloski to finasteryd/dutasteryd jedynie może zatrzymać proces łysienia. Jest szansa, że do tej linii gdzie są jeszcze pojedyncze włoski odrosną jak dorzucisz minoxidil + dermarolling.
Jestem umówiony już do trychologa.
#trycholog #lysienie #niebieskiepaski #wlosy #zakola
Jaki też wiek? Bo jak dosyć młody, to jeśli trycholog Ci powie, że masz widoczną miniaturyzacje na dalszym obszarze to leć do dermatologa i wskakuj na finasteryd/dutasteryd.
Zatrzymać łysienie jest dosyć prosto, ale przywrócić na obszarze gdzie rośnie już 0 (pomijając koronę) jest bardzo bardzo trudno
Umówiłem się na badanie i wypisanie recepty w razie czego (tak zrozumiałem).
A jeżeli bym zatrzymał teraz, to zabieg przeszczepu będzie znacząco tańszy?