Wpis z mikrobloga

Igor Girkin zbrodniarz wojenny na temat tego, że z zapowiadanego ważnego wydarzenia politycznego w Rosji, tak naprawdę nic się nie wydarzyło:

Dziś Federacja Rosyjska przepłynęła obok kolejnego "punktu odniesienia" w drodze do Smuty. Podkreślam - nie "zrobił krok", ale właśnie "popłynął", bo nawet żeby iść na klęskę w wojnie - trzeba się trochę wysilić, ale nasze beztalencie, bezwzględne i tchórzliwe urzędnictwo, najwyraźniej głęboko rozczarowane porażką "SWO", postanowiło "płynąć z prądem przy maksymalnej ekonomii wysiłku".

Tak oceniam kompletny brak jakichkolwiek poważnych decyzji na specjalnie zmontowanym Nieporozumieniu Państwowym. Nie da się zdecydować, bo starsi hedoniści nie tylko nie potrafią, ale kategorycznie nie chcą tego zrobić.

Przyjęło się, że "góra może urodzić mysz", ale tu góra nawet nie "pchnęła", a więc w ogóle niczego nie "urodziła". A więc - nikły dźwięk i nikłe ambre...

Przy okazji przypominam mój wpis na ten temat:
https://www.wykop.pl/wpis/66615505/przy-okazji-zapowiedzi-waznego-wydarzenia-15-lipca/

O Winnicy

O ile - generalnie - nie zamierzam polemizować z "Murzem", to jednak zaznaczę, że moje niezadowolenie z powodu śmierci cywilów w Winnicy wynika przede wszystkim z faktu, że te właśnie "straty uboczne" (bez których, niestety, żadna wojna nie może się obejść) były mało potrzebne. Dlaczego? - Bo Dom Oficerów raczej nie był ważniejszy od krytycznych obiektów systemu transportowego tzw. "Ukrainy".

A także dlatego, że każda niepotrzebna śmierć cywilna to niepotrzebne zaostrzenie (oporu) po drugiej stronie. Można by było tego uniknąć. Przecież tam też giną nasi właśni Rosjanie. Nie Niemcy, nie Japończycy, ale nasi... ...nawet jeśli zostaną doprowadzone do stanu albo "pół-zombie" albo bez "pół-".

Nie mówiąc już o tym, co dla mnie osobiście jest tajemnicą: "Jak można w pełni zaangażować wroga na froncie i (jednocześnie) dostarczać gaz 'partnerom' na stałe?". - Moim zdaniem ani Amerykanie, ani Brytyjczycy podczas II wojny światowej nie robili takich przysług dla Niemców i Japończyków (i Włochów itd.)... ani na ZSRR.

Tu sztandarowym motywem propagandy stał się "Dom Oficerów" w Winnicy, że on był celem. Powtarzam: Dom Oficera/Oficerów/Weterana itd. to spuścizna po ZSRR. Takie budynki kultury znajdują się w każdym postsowieckim kraju. Nie pełnią roli wojskowej, a jedynie są obiektami, gdzie mogą odbywać się koncerty i przedstawienia. Zresztą gdyby to był sztab "najemników NATO" to czy nie byłoby w tym nic dziwnego, że w tym "sztabie" był organizowany koncert charytatywny? 14 lipca o 18:00 miał odbyć się koncert Roxolana (w zespole wielu rannych, jeden z członków zmarł, drugi walczy o życie w szpitalu więcej info https://www.instagram.com/roxolanas/) w tym budynku.
Wspomina o tym Counter Inteligence Team
https://youtu.be/I99KpQkTyag?t=415

Jak sobie Rosjanie wyobrażają sztab NATO w takich warunkach? Wchodzą sobie zachodni najemnicy i dowódcy, a w międzyczasie w tymże budynku trwa koncert?

==============================
#rosja #wojna #ukraina #aryoconcent #donbaswar #onucowewpisy
Aryo - Igor Girkin zbrodniarz wojenny na temat tego, że z zapowiadanego ważnego wydar...

źródło: comment_1657917654CEalfdBnjxwuPlHOvFjQPc.jpg

Pobierz
  • 17
@error101: No ja już skomentowałem co się stanie w podlinkowanym wpisie przed 15.07

Podstawową zasadą rosyjskiej polityki jest to, że gdy dzieje się coś ważnego, nigdy nie jest to zapowiadane z wyprzedzeniem; gdy z wyprzedzeniem zapowiadane jest, że wydarzy się coś w pewnym sensie ważnego, to dzieje się kompletna #!$%@?

#!$%@? znaczy nic
@esko: No bo z punktu militarnego jest to bez sensu. Głównym problemem dla rosyjskiej armii są dostawy dla Ukrainy sprzętu i wszelakie zaopatrzenie z zachodu (paliwo, smary, amunicja, środki ochrony, itd.). Oni zamiast nawalać jednymi z najdroższych rakiet jakie posiadają (kalibr okrętowy z aktywnym radarem o bardzo dużym zasięgu) w cele o bardzo małej wartości powinni się skupić na niszczeniu opl a potem zacząć lotnictwem nękać zaopatrzenie z zachodu. Girkin się
Tu sztandarowym motywem propagandy stał się "Dom Oficerów" w Winnicy, że on był celem. Powtarzam: Dom Oficera/Oficerów/Weterana itd. to spuścizna po ZSRR. Takie budynki kultury znajdują się w każdym postsowieckim kraju.

@Aryo: Ja wiem że to taki ruski odwet za Himarsy ale dalej nie ma to żadnego sensu więcej już by zyskali waląc infrastrukturę krytyczną(wodociągi, elektrownie i tak dalej).
@Przechera:
A mnie sie wydaje, ze baba trochę Girkina zmiekczyla i rzeczywiście gdy zobaczył te dziewczynkę przepolowiona po ostrzale to chociaż trochę go to ruszyło, powtórzę się, ale on na swoim tt udostępnił zdjęcie z ataku na osiedle w Nikolaev ( gdy zginęło 6letnie dziecko) i podpisał samym "bastards" .
Girkin się myli chcąc niszczyć infrastrukturę transportową kalibrami, jest to bezcelowe bo można ją bardzo szybko odbudować

@error101: On zaznaczał, że jemu chodzi nie tyle o niszczenie torów kolejowych, dróg, mostów, które można szybko odbudować, tylko bardziej wiadukty i górskie tunele w Karpatach przez które idzie zaopatrzenie, a to jest już większy problem gdy się zniszczy właśnie taki obiekt.