Takie przemyślenie d--y, a jak by wszystkie odpady z elektrowni atomowych wysyłać na słońce? Niech płonie tam. Tam i tak nie będzie życia;))
Ciekawe jak z kosztami wysłania tego w wszechświat, czy by się to bilansowało.
No i do tego zainwestować w systemy jakieś antywybuchowe że w razie awarii rakiety podczas wyjścia z atmosfery nie zrobiło bum i opadu radioaktywnego. Chodzi mi o to żeby pojemników z tym czymś nie rozsadziło.
@Jestem_Tutaj no właśnie o tym piszę czy by się to bilansowało energetycznie, koszty wyprodukowania rakiety/paliwa etc w stosunku do zysków z wyprodukowanej energii etc
@euklides: Ale po co? Zużyte paliwo jądrowe zajmuje mało miejsca, a jednocześnie bardzo dużo waży. Poza tym coraz więcej się mówi o nowych reaktorach, które by "używało ponownie te paliwo".
Prawdziwe wrocławianki z krwi i kości już spakowały walizy i spier.doliły do Karpacza bo tam nie ma problemu z dostępnością sojowego latte i nie śmierdzi. Z żadnego innego miasta nie ma tylu memów co ze stolicy dolnego śląska.
Ciekawe jak z kosztami wysłania tego w wszechświat, czy by się to bilansowało.
No i do tego zainwestować w systemy jakieś antywybuchowe że w razie awarii rakiety podczas wyjścia z atmosfery nie zrobiło bum i opadu radioaktywnego. Chodzi mi o to żeby pojemników z tym czymś nie rozsadziło.
Muszę napisać maila to Elona.
#oze #atom :D #energetyka
Zużyte paliwo jądrowe zajmuje mało miejsca, a jednocześnie bardzo dużo waży.
Poza tym coraz więcej się mówi o nowych reaktorach, które by "używało ponownie te paliwo".
@euklides: ( ͡° ͜ʖ ͡°)