Wpis z mikrobloga

#eth to takie samo gowno jak dolar czy kazdy inny fiat tylko ze zamiast Jerome Powell jest Vitalik Butterin a zamiast FED jest Ethereum Fundation.

Change My Mind.

#kryptowaluty
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@baidu: dokładnie, taka decentralizacja że jacyś programiści zmieniają zasady co chwile (POS, EIP1559 itp). Co to #!$%@? ma byś że zasady są zmieniane w trakcie gry przez jakieś updatey ?
  • Odpowiedz
taka decentralizacja że jacyś programiści zmieniają zasady co chwile (POS, EIP1559 itp)

@szkari: tyle, że o tym POS to było wiadome od samego początku. Mieli to chyba w ciągu roku wprowadzić czy coś takiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@szkari: tyle, że o tym POS to było wiadome od samego początku. Mieli to chyba w ciągu roku wprowadzić czy coś takiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@WhiskeyIHaze: no ale sama idea że o czymś może decydować garstka ludzi jest o kant dupy potłuc, przecież krypto miało być zdecentralizowane, niezależne od nikogo, pozostawione same sobie, niech rynek decyduje ile za co chce kupić, nie mogę
  • Odpowiedz
@CzulyTomasz: Daj na POS ETH 4% kto to będzie trzymał ? większość którzy wpakowali swoje ETH w POS są na stracie, kupowali po 3000-3200, nie mówię o tych którzy wsadzili kupując po 500-800$ bo ominęło ich 2 x ATH :D
  • Odpowiedz
to rynek ma decydować czy Ty? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bo jak rynek to najwyraźniej mu to pasuje.

@WhiskeyIHaze: w przypadku ETH to rynek jest troszeczke garbaty. Ciekawy jestem o ile wieksze spadki ETH by notwal gdyby nie mial tych stake zablokowanych. Ciekawe jak wielu ludzi by juz sprzedalo swoje ETH z tego poola jakby tylko moglo. I tak wiem ze tam sami dobrowolnie wplacali, ale
  • Odpowiedz
@baidu: ale ludzie, którzy kupili eth czy tam mieli je i je zablokowali bo uwierzyli w to, że pos wejdzie w ciągu pół roku to debile lub ludzie, którzy lubią być ruchani w dupę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ew. jeszcze trzecia grupa - ludzie, którzy wiedzieli, że ten pos nie wejdzie w obiecanym terminie, bo tych już było z 10, ale i tak chcieli sobie zrobić
  • Odpowiedz
ale ludzie, którzy kupili eth czy tam mieli je i je zablokowali bo uwierzyli w to, że pos wejdzie w ciągu pół roku to debile lub ludzie, którzy lubią być ruchani w dupę ( ͡° ͜ʖ ͡°) ew. jeszcze trzecia grupa - ludzie, którzy wiedzieli, że ten pos nie wejdzie w obiecanym terminie, bo tych już było z 10

@WhiskeyIHaze: Tylko ze to wszystko nie zmienia
  • Odpowiedz
@baidu: jak tylko wejdzie 2.0 i rynek się odstejkuje to nagle zaleją nas ogromne ilości ETH i w końcu to #!$%@?, lepiej uciekać z tego gówna mimo wszystko już teraz....
  • Odpowiedz
@baidu: bo rynek zdecydował się zaufać eth 10 raz z kolei. Więc albo to jego specjalne zagranie, albo jest debilem albo lubi być ruchany w dupę. Każdy z tych co wpłacili eth na stejka musi sobie sam odpowiedzieć do jakiej grupy należy. Nikt nikomu nie kazał wpłacać eth na stejka. Ba, pewnie sporo osób namawiało do tego a sami tego nie robili bo wiedzieli, że to zwiększy cenę i oni
  • Odpowiedz
bo rynek zdecydował się zaufać eth 10 raz z kolei. Więc albo to jego specjalne zagranie, albo jest debilem albo lubi być ruchany w dupę. Każdy z tych co wpłacili eth na stejka musi sobie sam odpowiedzieć do jakiej grupy należy. Nikt nikomu nie kazał wpłacać eth na stejka

@WhiskeyIHaze:
Po pierwsze, moge sie zgodzic z Toba ze ludzie 'inwestujacy' w ETH to debile, bo jak inaczej nazwac spolecznosc kupujaca za grube miliony linka do obrazka rysunkowej malpy?

Po drugie, nie to nie jest rynkowe, gdy dostajesz konkretne obietnice finanoswe, czy to wyplat czy odsetek czy czegokolwiek a potem sa one niedotrzymywane, jest to
  • Odpowiedz
@baidu: tylko czy ci ludzie otrzymali jakieś konkretne obietnice? nie wydaje mi się. Wątpię, żeby tam był podany jakieś konkretny deadline tylko jakieś przybliżone terminy, które mogą ulec zmianie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I ja oczywiście tutaj nie bronię eth. Tylko dla mnie Cypr, Chiny czy Grecja to faktycznie wypaczenie ale amber gold to głupota ludzka. I z tym stejkiem eth jest dokładnie tak samo. Ktoś
  • Odpowiedz
Tak jakbyś chciał powiedzieć, że wzrost raty kredytu to wypaczenie rynku bo 75% ludzi była przekonana, że tak się nie stanie bo ktoś im obiecał, nie doczytali czy znany yt ich namówi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@WhiskeyIHaze: Moze Cie zdziwie ale tak, uwazam ze obecny system bankowy, szczegolnie w Polsce to wypaczenie rynku. To nie ma nic wspolnego z rynkiem. W ogole nie wiem czy wiesz
  • Odpowiedz
@baidu: tylko czy jeśli coś jest normą w danym kraju to możemy to nazywać wypaczeniem? Czy może cały kraj jest wypaczony? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To o czym piszesz niestety już nie będzie normą bo na tym się zarabia gruby hajs i tyle.
Krypto miało być rozwiązaniem i jest. Tyle, że nie każde się do tego nadaje.
  • Odpowiedz
  • 0
@WhiskeyIHaze:

@baidu: tylko czy jeśli coś jest normą w danym kraju to możemy to nazywać wypaczeniem? Czy może cały kraj jest wypaczony? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja stoję na stanowisku że tak. Było wiele rzeczy w związku sowieckim które były norma lub obecnie jest sporo takich które są norma w Korei Północnej a ja i
  • Odpowiedz