Aktywne Wpisy
Undying +284
Muszę się wyżalić, po niecałych 6 latach w kołchozie udało mi się znaleźć inną pracę, na tym samym stanowisku, w firmie 35km dalej i za stawkę około 3000 brutto większą. Mega się cieszę, ale przełożony dzisiaj o mało mi nie zaje*al za wypowiedzenie xd nasłuchałem się że nie mam co liczyć na podobną kasę tutaj, żebym to sobie dobrze przemyślał, że dojazdy mnie wykończą, że będę tego żałował i że mogłem przyjść
Ryptun +367
Proszę Was o pomoc z nowym komputerem.
Wszystko złożone, podpięte, a monitor nie widzi obrazu, wiatraki nie mają RGB i po włączeniu zasilacza podświetlenie płyty głównej na sekundę się zapala i gaśnie (po włączeniu power button też się nie swieci).
#informatyka #hardware #amd #skladamkomputer #programowanie #nvidia #komputery
@Szkodzin: typowa usterka zasilacza lub za mała moc.
Jaki zasilacz? Jaki sprzęt?
Płyta główna: Aorus B450 PRO
Procesor: Ryzen 5500
Grafika: Rtx 3060
Stawiam na źle włożoną grafę, źle włożony ram, podpięcie diody z powera w miejsce przycisku albo krzywo wsadzony procek.
Możliwa jest awaria zasilacza lub sekcji zasilania płyty głównej?
Jak będzie działać ciągle, to masz uwaloną sekcje zasilania CPU lub mniej prawdopodobne procesor.
Możesz też sprawdzić samą płytę bez akcesoria, bez procesora i ramu, ale wepnij tyko wtyczkę atx i cpu a potem połącz na złączu atx bez odłączania od płyty piny PSON i dowolny GND.
Jak odpali i będzie pracować ciągle, to masz uwalony procek.
Dwa kable od zasilacza podpiałeś do Mobo?
Twoje Mobo obsługuje 5500,ale po upgrade biosu,jak kupiłeś używkę to może nie ma obsługiwać. Wtedy wkładasz 3xxx i update.
Zacznij od tego.