Wpis z mikrobloga

@HrabiaZet: piecz zgodnie z przepisem, ja wyciągnąłem pierwszą warstwę minimalnie za wcześnie, bo mi siostra i mama nad głową hurr durr robiły, że spalę i okazało się, że jest troszkę bardziej miękka niż powinna, ale i tak jest zajebiście

@Neil_McCauley: wiem :3

@Remo_Williams: dzięki, pierwsze ciasto które w życiu upiekłem :)
  • Odpowiedz
@HrabiaZet: moja jest bardzo prosta. Pierwsza i najważniejsza rzecz to wziąć dwie pekinki i po każdej ćwiartce posiekanej posypać ja wegetą, następna warstwa i znowu wegeta. I tak zostawić na godzinę, piekinka robi się mięciutka i soczysta. Do tego standard drobno pokrojony kurczak w marynacie gyrosowej, słoik dużego majonezu winiary, puszka kukurydzy, jedna posiekana niewielka cebula, keczup, przyprawa tzatziki. Wybełtać i gotowe. Żadnych ogórków, nic z tych rzeczy. Chyba wszystko, ewentualnie
  • Odpowiedz