Aktywne Wpisy
xena_x +4
Chciałabym mieć mężczyznę przyjaciela ale w tych czasach to chyba niemożliwe. Za każdym razem jak ujawniam moje preferencje oraz to jak widziałabym mój wymarzony związek ludzie odpowiadają mi żebym przygotowała się na samotność, bo nie nadaję się do związku i żebym udała się do terapeuty. Co więcej kobiety tak mówią, że jak nie chce uprawiać seksu z mężczyzną, to po co w ogóle mi związek? Jakbym była jakimś pudłem którego funkcją jest
OCIEBATON +303
Cierpię od kilku lat z powodu depresji a od prawie 15 z powodu lęku egzystencjalnego i jednocześnie lęku przed śmiercią. Chodzenie do psychiatry i psychologa jest bez sensu, po co mam kurczowo trzymać się życia, jeśli w nie nie wierzę.
Jestem pozostawiona sama sobie z przeszywającym ciało lękiem życia. Nikt nie da rady mi pomóc. W tak młodym wieku doznałam uszczerbku na psychice, że żadna roczna czy dwuletnia terapia mi nie pomoże. Lęk przed życiem i śmiercią to trzon mnie, trzon mojej świadomości.
Chciałabym się zabić, bo boję się tego okruchu, który nazywają życiem, podobnie jak śmierci. Ale śmierć jest pewna, a życie to iluzja. Będzie trzeba kiedyś się zabić, bo czekanie na śmierć mnie wykańcza. Sama świadomość, że zginę mnie męczy. Dla świętego spokoju wolę być już zginięta.
Ogółem się zapodałam oststnio i mam miejsce w kolejce. Może za dwa lata zmienię zdanie i uznam, że warto
matycznych okolicznościach, jak krótkie jest nasze życie, może
mieć to na nas pozytywny, terapeutyczny wpływ. Nasze dni są
policzone, lepiej więc nadać każdej chwili sens, podchodzić do
życia z zachłannością. Bo może się skończyć w każdej chwili.
Ludzie nieustraszeni uświadamiają to sobie zwykle na skutek
różnych traumatycznych doświadczeń. Są tak energiczni, że
w każde działanie wkładają całych siebie, a rozpęd,
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@poorepsilon: to się zdecyduj bo zwierzę ma instynkt przetrwania i fikoła nie strzeli...
Chcę śmierci, ale przez to, że domyślnie powinnam żyć jak najdłużej i przekazać swoje geny mam problem z tym by się zabić, bo to kolejna rzecz, która mnie blokuje.