Aktywne Wpisy
doomzdayzz +723
Egzekucja CEO amerykańskiej firmy ubezpieczeniowej.
tematem żyje całe USA teraz ;>. typ na każdym wystrzelonym naboju wygrawerował „Deny. Defend. Depose.” czyli procedura odmawiania ludziom finansowania leczenia z ubezpieczenia. Zastrzelił CEO firmy ubezpieczeniowej. wsiadł na rower, pojechał do Central Parku i zniknął. Szukają go, publikują zdjęcia ale duża część społeczeństwa widzi w nim bohatera, taki Robin Hood naszych czasów. Policja natomiast twierdzi, że to zawodowiec bo jak zacięła mu się klamka to ją
tematem żyje całe USA teraz ;>. typ na każdym wystrzelonym naboju wygrawerował „Deny. Defend. Depose.” czyli procedura odmawiania ludziom finansowania leczenia z ubezpieczenia. Zastrzelił CEO firmy ubezpieczeniowej. wsiadł na rower, pojechał do Central Parku i zniknął. Szukają go, publikują zdjęcia ale duża część społeczeństwa widzi w nim bohatera, taki Robin Hood naszych czasów. Policja natomiast twierdzi, że to zawodowiec bo jak zacięła mu się klamka to ją
źródło: IMG_6747
Pobierz
piotrmos11 +19

Sprzęt: Dell Vostro 2521
Problem:
Praktycznie cały czas leci na chłodzeniu aktywnym. Czasami się na chwilkę się wyłączy, ale na krótko. Z oczywistych względów się nie grzeje, ale na pasywnym też "nie czuć", żeby temp. się zmieniała. Jeszcze nie zainstalowałem monitora, ale dysk, ma np. ~30 stopni.
Sterowniki, czy co?
Nie było zatem sterowników do wifi np, więc podejrzewam, że tu może leżeć przyczyna. Może zmiana kernela by pomogła?
mialem ubuntu 12.04 i debiana testing.
Większość serverów (szczególnie tych, na których pracuję) mają własnie ubuntu albo coś w tym stylu, więc po ssh się chodzi jak po domu :)
Debiana mam gdzieś ale jest do reinstalacji na wersję stable, bo mnie już apt drażni.
@FriPuc: no właśnie: mam elementary/ubuntu a nie arch, ale poczytam. W każdym razie daje to wskazówkę, czego szukać. Dzięki ;)
sudo bash -c "echo "min_power" | tee /sys/class/scsi_host/host/link_power_management_policy"Może pomoże, u mnie w podobnym laptopie zmniejszało wycie.