Wpis z mikrobloga

naprawdę szkoda mi ludzi którzy brali rok temu kredyty bo chcieli wykończyć dom lub mieszkanie, koleżanka wzięła z mężem 200K i miała na ratę 870 zł a teraz ma 3020 zł i to nie koniec podwyżek, oboje pracują, małe dziecko 3 latka ale w budżecie już srogie obciążenie

nie wiem co dalej jak ludzie staną się niewypłacalni, banki oczywiście będą ich podtrzymywać przy życiu i doić z nich jeszcze więcej bo w ich interesie nie jest aby ktoś przestał płacić a z drugiej strony tyranie i spłacanie do śmierci kredytu to kiepska perspektywa

#kredythipoteczny #inflacja
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@astri: może te doświadczenia pozwolą lepiej wyedukować ekonomicznie następne pokolenie. Bo w tym nie ma już ratunku.
Sam wziąłem kredyt w ubiegłym roku, przy zerowych stopach i to co się teraz dzieje było do przewidzenia.
  • Odpowiedz
nie wiem co dalej jak ludzie staną się niewypłacalni, banki oczywiście będą ich podtrzymywać przy życiu i doić z nich jeszcze więcej bo w ich interesie nie jest aby ktoś przestał płacić a z drugiej strony tyranie i spłacanie do śmierci kredytu to kiepska perspektywa

@astri: 200k na wykończenie? Ile m2?
  • Odpowiedz
@astri: A mnie trochę cieszą takie historie. W sensie wiadomo, że ludzi szkoda, ale nasz kraj teraz dryfuje ku katastrofie i moim zdaniem im będzie gorzej, tym szybciej będzie lepiej
  • Odpowiedz
@Stallion45: znając pisiorów to zaraz zaczną dopłacać do tych kredytów z budżetu więc znów wszyscy oberwą bo trzeba pewną grupę ratować jak teraz dopłaty są do węgla
  • Odpowiedz
@nbzwdsdzbcps: No przestań, Glapiński dopiero 70 skończył, Niedzielski 50 pozwól nam wierzyć. Zwłaszcza, że jutro piękna rocznica 228 lat minęło od porządków warszawskich. Mam nadzieję, że za mojego życia odbędą się kolejne na większą skalę
  • Odpowiedz