Aktywne Wpisy
Kasahara +121
Depresja trójboisty
Nie jestem osobą, którą by kiedykolwiek się żaliła; mimo, że większość mojego życia była pod górkę. Tytułem też nie chce obrażać osoby zmagających się z o wiele poważniejszymi problemami, przy których moje to pikuś.
Ano ale co się stało?
Z znowu wylądowałem w szpitalu. I to po raz kolejny właściwie nie w związku z powikłaniami tego co robię. W poniedziałek córka przyniosła jelitówkę, jak to dzieciak nie spał człowiek cały
Nie jestem osobą, którą by kiedykolwiek się żaliła; mimo, że większość mojego życia była pod górkę. Tytułem też nie chce obrażać osoby zmagających się z o wiele poważniejszymi problemami, przy których moje to pikuś.
Ano ale co się stało?
Z znowu wylądowałem w szpitalu. I to po raz kolejny właściwie nie w związku z powikłaniami tego co robię. W poniedziałek córka przyniosła jelitówkę, jak to dzieciak nie spał człowiek cały
mirki, chce zacząć sobie wrzucać co miesiąc trochę kasy w bitcoina, na razie skromnie jakieś 1500zł i potem co miesiąc z 350-500zł, a może więcej, jeszcze muszę to przemyśleć. Na jakiej giełdzie kupować, żeby sobie potem na portfel przelewać?
Na razie pewnie bardziej zależałoby mi bardziej na łatwości kupowania bitcoina tam tzn przez przelew/kartę z PLN chyba, że skrajnie się to nie opłaca.
Myślę o tym długoterminowo więc chciałbym też kupić Ledgera tylko tutaj nie wiem czy opłaca się dopłacać do Nano X czy ten Nano S Plus wystarczy, jakieś opinie?
Najlepiej założyć Revoluta, tam zasilać kartą z konta PLN, zamieniać PLN -> EUR, a potem przelewać na giełdę FTX za pomocą Real-Time Bank Transfer. 5 min roboty i masz kupionego bitka.
W Revolucie do 5k zł miesięcznie wymiana walut za free, w FTX 0.02% fee i darmowa wypłata raz dziennie.
gdyby nie siadał po dnie i gdybym nie wierzył w to, że odbije minimum do $40tys w perspektywie paru lat to bym nie pytał, traktuje to jako eksperyment, na ten moment dopóki UE nie zbanuje bitcoina i innych kryptowalut z powodu zmian klimatu to raczej odbije, ale mówię to jako kompletny laik, traktuje to jako zabawę w którą potencjalnie utopię parę, parenaście tysięcy złotych.
@Dwudziestydrugi: oddal wykres
Tak, wypłaty ETH, ERC20 już płatne po koszcie sieci.
Będąc Opem i nie wiedząc co zrobić z kasą wpakował bym w złoto i tyle, no ale skoro liczy się z tym że utopi i chce się zabawić to czemu nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)