Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 16
Macie jakieś sposoby na pracę w słońcu przy takiej pogodzie? Przez 4 dni #!$%@? w tych warunkach mam chyba jakieś pierwsze objawy udaru, bo ledwo jestem w stanie ustać na nogach i drżą mi wszystkie mięśnie.
Zmiana godzin pracy nie wchodzi w grę, bo szefito twierdzi, że on tak pracuje od 10 lat i jemu nigdy nic nie było
#budownictwo #pracbaza ##!$%@?
  • 31
  • Odpowiedz
P@crispy_cornflakes: Jasna koszula z długim rękawem. Są robocze z materiału coolmax lub czegoś w tym rodzaju i jakąś czapka/kapelusz anty UV. I dużo wody. Chyba więcej się nie da
  • Odpowiedz
@crispy_cornflakes: Bardzo mądry szef.
Kiedy ziomki robili u mnie jakieś roboty koło domu i były duże upały to po prostu zaczynali od 4 i kończyli zanim zaczynał się najgorszy skwar. No, ale to trzeba trochę pomyśleć.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@bnz44: no właśnie zaproponowałem takie rozwiązanie, lub chociaż rozciągnięcie siatki pomiędzy dachami żeby zablokować dostęp słońca, to stwierdził że szkoda czasu i że nic to nie da xD
  • Odpowiedz
@crispy_cornflakes: przy pracach na zewnątrz najlepiej jest powrócić do starej, chłopskiej organizacji pracy. Zaczynasz o wschodzie słońca, około 11 robisz przerwę / siestę i potem zaczynasz pracę gdy warunki są już znośne. Niestety w ten sposób wychodzisz do pracy nad ranem i wracasz wieczorem.
  • Odpowiedz
@crispy_cornflakes: Ubierz jakieś białe ubrania. Najlepiej biała koszulka z długim rękawem i krótkie spodenki, bardzo jasnego koloru. Nabycie głowy także jasne lub białe. Najlepiej takie co tez będzie kark zasłaniać. Spróbuj co godzinę zejść chociaż na 5 minut do cienia i pij wodę w temperaturze 20-25 a nie 2-3 stopni.
Ja akurat udaru od słońca chyba nigdy nie mialem ale z ciepła się już pare razy gotowałem, #!$%@? sprawa (
  • Odpowiedz
@crispy_cornflakes jasne ciuchy, nakrycie głowy (nawet koszulka luźno przewiązana na głowie) , butla wody schowana w cieniu, częstsze przerwy. Kiedyś robiłem z dekarzem wypełnienie na dachu to też #!$%@?ł swoje ochy i achy jaki to on nie jest wytrzymały dopóki mi nie zaczął mdleć na wysokości i trzeba go było ściągać w asyście
  • Odpowiedz
@konmad: Wiadomo, że kołkowania styropianu czy zagęszczania żwiru pod kostkę nikt nie zrobi o świcie, ale malować elewację czy kleić styropian można cicho, bez interwencji policji.
  • Odpowiedz