@Dawisek: Tak się kończy wrzucanie libek na palę bez zrozumienia co się dzieje pod spodem i poleganie na magii. Dawno nie pisałem na androidzie ale te pliki są generowane z tego co wklepałeś do layoutów w XMLu. Pokaż co masz w tym Fragmencie.
@Dawisek: FragmentHomeBinding jest z pakietu com.example.myapplication.databindig, zakładam że to twój pakiet To, że cię przenosi do klasy, która jest już skompilowana, pewnie dlatego, że została 'wzbogacona' w jakiś sposób. W każdym razie próbuje pobrać drugi element z listy, w której jest tylko jeden. A odpowiedź czemu, będzie w twojej klasie: FragmentHomeBinding
@Dawisek: W kilku miejscach masz viewModel.childList.size()>=1? viewModel.childList.get(2).name Jeśli lista ma 1 lub 2 elementy to się wywali, co ładnie widać w stacktrace. W kilku miejscach jest też dobry warunek >=3.
@gentooman: Kurna przeglądałem to z 3 razy, a i tak nie widziałem tych pod koniec, dopiero jak napisałeś i pomyślałem "No przeciez to sprawdzałem" i sprawdziłem jeszcze raz, dotarłem do tych gaf :/. Dziena wielkie!
źródło: comment_16558433409DfTQ1emlb57ydcQyb74nn.jpg
Pobierzźródło: comment_1655843622xGXaFPOKdC3zgHaCHYfFxC.jpg
Pobierzźródło: comment_1655843728LTDUwy56duqgePfHhoZPdd.jpg
PobierzFragmentHomeBindingjest z pakietucom.example.myapplication.databindig, zakładam że to twój pakietTo, że cię przenosi do klasy, która jest już skompilowana, pewnie dlatego, że została 'wzbogacona' w jakiś sposób. W każdym razie próbuje pobrać drugi element z listy, w której jest tylko jeden. A odpowiedź czemu, będzie w twojej klasie: FragmentHomeBinding
viewModel.childList.size()>=1? viewModel.childList.get(2).nameJeśli lista ma 1 lub 2 elementy to się wywali, co ładnie widać w stacktrace. W kilku miejscach jest też dobry warunek >=3.źródło: comment_1655844808qnGHh2PcqbULb8TBFcOMJS.jpg
Pobierz