Wpis z mikrobloga

Najbardziej ze wszystkich pór roku irytowało mnie lato, natomiast zima zawsze była najlepszym sezonem. Nieludzkie, letnie temperatury sprawiają, że poza snem, nic się nie chce. Co chwilę trzeba przeganiać z pokoju owady, a widok głupich julek ubierających się w stroje, których by się wstydziły nawet zwykłe ulicznice żyjące w ostatnim wieku Drugiego tysiąclecia naszej ery, budzi we mnie odrazę nie mówiąc już o innych zapijaczonych gnijących ochłapach tego typu i reszcie tych oślizgłych patologicznych kreatur.

Niby jest coś takiego jak wakacje, ale co z tego skoro większość osób nigdy nie miała prawdziwych, a pewnie są też tacy, których wyganiano do pracy w tych ekstremalnych warunkach. Zawsze jak wracałem do szk0ły we wrześniu, była to kolejna przyczyna zaniżenia własnej wartości i słuchania jak n0rmictwo opowiadało o swoich niesamowitych przygodach z tzw. znajomymi lub wyjazdami do krajów, o których może sobie przegrany co najwyżej poczytać lub pooglądać obrazki w internecie.

Nie mam też na myśli jeżdżenia w każde wakacje na inny kontynent bo wiadomo, że takie coś tylko dla burżuazji, ale jak byłem mały i jeszcze ciekawy świata to marzyłem by obejrzeć w realu chociaż jedną z cudownych budowli jakie znam m.in z gier i książek historycznych. Takie coś byłoby dla mnie niewiarygodnym i niezapomnianym wspomnieniem, które zawsze by mi dawało radość.
To, że się za X lat pójdzie do jakiejś pracy po studiach nie ma znaczenia bo czym innym jest zwiedzenie danego miejsca jako żyjący marzeniami dzieciak, który naprawdę chce gdzieś pojechać, a czym innym jest samotne pojechanie jako znudzony i rozczarowany wszystkim d0r0sły.

#przegryw #lato #wakacje
  • 6
@Zjednoczony_z_Powietrzem: Choć wakacje i letnią pogodę bardzo lubię, to też bardzo mnie dołowało to, że nie mam znajomych i co najwyżej spędzam ten czas w domu albo z rodzicami na jakichś wycieczkach. Co prawda przynajmniej trochę pojeździłem za granicą, ale teraz nawet na to nie stać już i w Polsce trzeba siedzieć. Pierwsze dni w szkole i powrót do tego chlewu, gdzie nie ma się do kogo odezwać... Pamiętam jak raz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Zjednoczony_z_Powietrzem:

Nieludzkie, letnie temperatury sprawiają, że poza snem, nic się nie chce

Tak jest właśnie zimą. Nawet z łóżka ciężko wyjść, a co dopiero na zewnątrz. Zresztą w sumie po co w ogóle wychodzić zimą na zewnątrz. Ciemno, zimno, mokro i pizga złem