Wpis z mikrobloga

@TurboDynamo: Hitler łączył cechy obu ideologii. Żydzi (którzy zdaniem Hitlera żerowali na narodzie niemieckim) w jego retoryce byli tym samym, czym burżuazja i kułactwo dla prostego proletariatu, czyli kapitalistycznym wrogiem ludu. Uderzał przy tym w tony narodowe, ale upraszczanie, że Hitler = prawica świadczy o niewiedzy albo wąskich horyzontach umysłowych.
  • Odpowiedz
Hitler = prawica świadczy o niewiedzy albo wąskich horyzontach umysłowych.

@archubuntu: oskarżanie ludzi o wąskie horyzonty umysłowych bo mowią ze Hitler to prawica jest debilizmem i świadczy o niewiedzy.
Partie są nazywane prawicą/lewicą według osi światopoglądowej od jakichś już 100 lat. Możesz razem z korwinem siedzieć dalej w XIX wieku, ale raczej nie świadczy to o tobie zbyt dobrze.
Jak chesz być tak pragmatyczny to po prostu mów o ćwiartkach, ale
  • Odpowiedz
Pis i hitler to prawica. Elo

@TurboDynamo: XDDDD Fajnie, że nie odniosłeś się w ogóle do tego co napisałem wyżej, tylko wydukałeś siebie coś, co można sprowadzić do - "bo tak, i już".

Przeczytaj sobie Mein Kampf i zastąp słowo "żyd" słowem burżuj/kapitalista a zobaczysz coś ciekawego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Aha, i nie jestem Korwinistą więc nawet ad personam ci nie wyszło.
  • Odpowiedz
Jesteś korwinistą

@TurboDynamo: Kiedy przegrywasz dyskusje, ale nie chcesz się z tym pogodzić więc porzucasz faktyczny temat sporu i dalej lecisz w ad personam wmawiając oponentowi coś, co nawet nie wynika z tematu dyskusji i liczysz, że nikt nie zauważy xDDDD
  • Odpowiedz
Kiedy przegrywasz dyskusje, ale nie chcesz się z tym pogodzić więc porzucasz faktyczny temat sporu i dalej lecisz w ad personam wmawiając oponentowi coś, co nawet nie wynika z tematu dyskusji i liczysz, że nikt nie zauważy xDDDD

@archubuntu: ja nie przegrałem dyskusji, wytlumaczylem ci że pis i hitler to prawica. Nie moja wina że w ogóle nie przeczytałeś tego co piszę, zatrzymałeś sie tylko na określeniu korwinisty xDDDDD
  • Odpowiedz
Umiejscowienie nazizmu na osi lewica-prawica nie jest zgodne z definicją twórcy systemu. Adolf Hitler przedstawiał nazizm jako ideologię, która nie jest ani prawicowa, ani lewicowa, lecz synkretyczna.

by Wikipedia (Czyżby również była Korwinistą? xD)

@TurboDynamo: Czyli dokładnie to co Ci napisałem, dając przykłady zarówno prawicowości jak i lewicowości tej ideologii. Na tym zakończę bo widzę, że mamy do czynienia z beznadziejnym przypadkiem.
  • Odpowiedz
by Wikipedia (Czyżby również była Korwinistą? xD)

@archubuntu: no widzisz 100 lat temu hitler tak mówił(od kiedy to autorytet xDDDDD), a teraz to już jest postrzegane inaczej bo wszystkie pojęcia ewoluują. Tylko potwierdziłęś to co napisałem wcześniej - siedzisz w XIX wieku z definicjami prawica/lewica

Na tym zakończę bo widzę, że mamy do czynienia z beznadziejnym przypadkiem.

@archubuntu: fajnie opisałes sam siebie xD

BTW skoro wikipedia to dla ciebie autorytet:
  • Odpowiedz
a teraz to już jest postrzegane inaczej bo wszystkie pojęcia ewoluują

@TurboDynamo: W takim razie kiedy prawica przejęła marksizm na którym Hitler się wzorował antagonizując Żydów i naród niemiecki? Czyżby w Twoim urojonym świecie Marksizm też nagle stał się prawicowy?
  • Odpowiedz
@syn_octave: prawo i sprawiedliwość, ściślej rzecz biorąc, jest partią neopopulistyczną, której głównym celem jest cynicznie wykorzystywanie resentymentu, pustej ikonografii i klientelistyczne podejście do polityki socjalnej do centralizacji i oligarchizacji polityki.

Of course są to prawicowe odpady

@Majk_: Zaimponowałeś mi :)
  • Odpowiedz
@archubuntu: ale to ty żyjesz w urojonym świecie, po prostu masz nieaktualną definicję prawicy sprzed 100 lat i sie burzysz że świat poszedł do przodu i nie wyznaje twoich nieaktualnych definicji xDDDDD Dałem cytaty, wytłumaczyłem, po prostu to do ciebie nie dociea. Bo jesteś zwyczajnie fanatykiem. Spokojnie, za 5 lat z tego wyrośniesz i będziesz się z tego śmiał.

Chcesz to siedź w XIX wieku dalej ale nie wmawiaj nam ze
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: Czyli dalej nie potrafisz odpowiedzieć na moje pytanie, w jaki sposób ideologia mająca jedną ze swoich odnóg w marksizmie może być tylko i wyłącznie prawicowa i lecisz w ad personam. Trochę to smutne.

Wiem, że świat jest prostszy jak uznasz że lewica = dobro a prawica = zło, ale niestety nie jest to aż takie proste jak postrzega to Twoja percepcja.
  • Odpowiedz