Wpis z mikrobloga

Jest tu ktoś kto skończył technikum gastronomiczne? Bo zastanawiam się czy łosoś wyjdzie lepszy kiedy włoży się go do zimnego piekarnika czy jednak lepiej do nagrzanego (ʘʘ) gdzieś tam wyczytałem, że będzie bardziej soczysty jak wleci do zimnego, ale 90% przepisów mówi, że piekarnik ma być rozgrzany
#gastronomia #kulinaria #lososatlantycki #gotowanie #piekarnik
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lefty zależy co chcesz zrobić. Od zimnego piekarnika powoli zwieksza się temperatura więc nie ma koncentracji i soki sie wytapiaja, nie polecam do mięs i tym bardziej ryb. W gorącym jest koncentracja i zamykaja soe pory przez co soki zostają w środku. Co bys nie robił najpierw z obu stron na patelni szybko i potem nagrzany piekarnik zeby doszedł.
  • Odpowiedz
kup 2 filety z lososia i sprawdz sam, mozesz dac znac jak zrobisz bo w sumie zaciekawiles mnie tym ale imo tak jak kolega wyzej napisal przez gorąca temp zamykaja sie pory i sok zostaje w srodku przez co jest bardziej soczyste mieso
  • Odpowiedz