Aktywne Wpisy
kamil-tika +58
Zazwyczaj co sobote lece w miasto z ziomkami na jakies piwko itd. przez co sporo przesiaduje w roznych knajpach i mam jedno przemyslenie z tym zwiazane. Praktycznie co tydzien w kazdym lokalu obserwuje, ze jest minimum jedna lub dwie pary w skladzie murzyn + polka. To sie dzieje tydzien w tydzien jak ruszam w miasto i ide gdzies do knajpy a nie, ze raz na jakis czas cos takiego sie zdarza. Nigdy
plusem-wyklety +21
Wczoraj chciałem zamarynować mięso. Po otwarciu smród. Obślizgłe. Przebarwienia, których zdjęcie nie oddaje. Innymi słowy. #biedronka sprzedaje popsute mięso z ważnym terminem do spożycia. Druga paczka to samo. I to nie pierwszy raz kiedy mięso w biedrze kupiłem popsute mimo nie przekroczenia terminu do spożycia. I nie piszę tego pod kątem kalafiorów i urywania liści. W tym dyskoncie to norma. Przebarwienia na surowych mięsach. Napuchnięte już paczki gazami (zalecam zwracać na to
https://en.wikipedia.org/wiki/30_mm_caliber#Current_weapons
zgadliście, GAU-8! ;)
#wojsko #wojna #strzelectwo #amunicja #bron
bushmaster: Barrel length 94.88 inches (2,410 mm) , Muzzle velocity 1,080 metres per second (3,500 ft/s) (HEI-T ammunition)
GAU-8: Barrel length 90.5 in (2.30 m), Muzzle velocity 3,324 ft/s (1,010 m/s) (API)
wiadomo - tam ilość robi robote (sekundowa salwa to bedzie jakieś 65 pocisków), no ale tych kilkudziesięciu to ile trafi w cel typu "pojedynczy czołg"? kilka? kilkanaście?