Aktywne Wpisy
RedBulik +1054
dziadeq +245
Bawi mnie to wyparcie w sumie. Obecnie jak zarabiasz 10 000zł netto to nie stać Ciebie na kredyt na mieszkania. A przypomnę że 50% Polaków zarabia mniej niż 5000zł. Zarabiając 10k i więcej jest w top10% w Polsce pod względem zarobków i nie stać Ciebie na kredyt ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Więc to jest oczywiste, że czeka nas ostry zjazd i to jest kwestia do 12 miesięcy albo
Więc to jest oczywiste, że czeka nas ostry zjazd i to jest kwestia do 12 miesięcy albo
Ale tym filmem uratował mnie przed wzięciem #kredythipoteczny.
Miałem szczęście że rodzice i przyszli teściowie mieli trochę kasy, plus własne oszczędności. Zdecydowaliśmy się na znacznie mniejsze i znacznie tańsze mieszkanie tak żebym nie musiał brać kredytu hipotecznego.
Co prawda dziś nie mam kasy żeby sobie wszystkie meble kupić, ale siedzę wyluzowany na kanapie, oglądam wykop i moje gołe ściany.
Farmazoniarz od prawie 10 lat wciska ludziom że mieszkania są za drogie i żeby nie kupować bo zaraz pęknie bańka. Wystarczy poczytać komentarze, czasami ludzie piszą że go posłuchali i np. nie kupili w 2015 roku, tylko w
Tutaj wbrew kredytowym naganiaczom i różnej maści ekspertom finansowym, którzy zapowiadali niskie stopy przez kolejne 5 lat, on trafnie przewidział, że stopy muszą proporcjonalnie rosnąć do inflacji.
Jak chodziło tylko o stopy to trzeba było brać stałe i też byś miał wywalone
Jeżeli przewidział inflacje wojenna to jest Giga.geniuszem. Ale nawet zakładajac że to prawda to bierzesz stałe na 3% i #!$%@?