Wpis z mikrobloga

Mirasy, wiem, że temat wałkowany wielokrotnie i użyj opcji szukaj - ale szukam ekspresu do 2000-2500 cebulionów. Zależy mi na bezawaryjności - średnio będzie robił 2-3 kawy dziennie, pół na pół czarna i ze spienionym mlekiem. Bardzo mi się podobają Nivony, np. 520, albo 756 - szczególnie że 756 jest teraz dostępna w fajnej cenie. Problem w tym, że trochę się naczytałem o problemach z zatykającym się zaparzaczem i problemami ze spieniaczem. Tak naprawdę nawet taka Nivona 520 by mi pewnie wystarczyła, nawet spoko jest możliwosć ręcznego zaparzania i spieniania mleka. Pytanie czy te problemy się powtarzają w niższych modelach? Co ewentualnie zamiast tej Nivony w podobnej kasie? Może np. Delonghi ECAM 350.50B / 350.55B?
#ekspresdokawy #kawa
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fenclu: Właściwie każdy ci podziała całkiem dobrze. Zwykle padają dopiero po jakimś czasie, czego byś nie wziął. Może bardziej trzeba uważać tanie philipsy, ale reszta jest już dosyć oklepana i sprawdzona przez lata. Jedna/dwie mleczne dziennie, to patrz na delonghi, dzbanek spokojnie sobie poradzi.
  • Odpowiedz
@fenclu: Z tego co widzę to niewiele się zmieniło. Jak automat to Delonghi, jak nie musi być automatyczny to Gaggia. Ja mam już drugi rok ten: DELONGHI ECAM 23.460.B i zero problemów.
  • Odpowiedz