Wpis z mikrobloga

@MiejscaWeWroclawiu:
Mój stary to fanatyk yerba mate. Pół mieszkania zajne mieszankami najgorsze. W kuchni kilogramy pajarito, w salonie smakowych a po pokojach to już nie mówie. Średnio raz w miesiącu ktoś wdepnie w leżącą na ziemi bombille czy inną bambusową rurkę i trzeba wyciągać w szpitalu bo mają zadziory na końcu. W swoim 22 letnim życiu już z 10 razy byłem na takim zabiegu. Tydzień temu poszedłem na jakieś losowe badania
@MiejscaWeWroclawiu: zdecyduj się xD tu piszesz że ludzie źle przygotowują, a w poście na insta masz:

Właściciele @empanadaspampa pokazali mi jak w Argentynie przygotowuje się Mate!


To nie jest jedyny słuszny sposób parzenia tylko jakiś wymyślony przez kogoś w argentynie. Jak twierdzisz że jest najlepszy a inne to są be, to daj jakieś podstawy naukowe jak warunki parzenia przedstawione na filmie wpływają na mate i porównanie tamtych warunków z innymi.
Bo