Aktywne Wpisy
![Beesly](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Beesly_9myJCrMeka,q60.jpg)
Beesly +4
Jest tu ktoś, komu udało się wyleczyć chrapanie? Jak do tego doszliście?
Mój niebieski tak chrapie, że odkąd urodził nam się bobas śpimy w osobnych pokojach bo stary nas budzi chrapaniem xD dopóki nie mieliśmy dziecka spałam w stoperach, no ale teraz nie mogę ze względu na dziecko, wiadomo. No i męczy nas to osobne spanie już ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Powiedzcie proszę czy udało się komuś z
Mój niebieski tak chrapie, że odkąd urodził nam się bobas śpimy w osobnych pokojach bo stary nas budzi chrapaniem xD dopóki nie mieliśmy dziecka spałam w stoperach, no ale teraz nie mogę ze względu na dziecko, wiadomo. No i męczy nas to osobne spanie już ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Powiedzcie proszę czy udało się komuś z
![NieUmiemSalta](https://wykop.pl/cdn/c0834752/01c8ecaeb7dca5ecb12f00242bafcfcdeb982c3f647e92dc1064286729d5c83d,q60.jpg)
NieUmiemSalta +33
Poszła tyrać do maka. Po 2 miesiącach awans, a obecnie kolejny awans na menadżera. Najmłodszy (20 lat) menadżer w restauracji. Od czerwca ma szkolenie, od lipca oficjalne stanowisko.
Niby nic, a cieszy (。◕‿‿◕。)
Za tydzień zaczynam nowa pracę (w zawodzie), ale jestem w trakcie rekrutacji na inne stanowisko full zdalnie czyli na tym czym mi zależy i może tam się dostanę
#chwalesie #pracbaza
@Artrix: to jest mak panie, prywaciarza
@Pandzior: mam 15 zł na rękę i pracę 5 dni w tyg po 11-12h, sterednio x napiwkami (380 zł napiwków w 3 dni) mam jakieś 1k zł do ręki na tydzień, 4k miesięcznie, ale mam wieksze ambicje niż wożenie placków. Obecnie jestem między pracą stacjonarna e zawodzie, a nie w zawodzie,
Tak jak pisałem wyżej. Młodszy menedżer miał tylko 1zł więcej niż instruktor, instruktor 1zł więcej niż pracownik. Czyli na pełen etat to jakieś 320zł więcej niż minimalna (bo tyle zarabiają zazwyczaj zwykli pracownicy w maku). Ale to zależy od franczyzobiorcy. Każdy może płacić tyle ile chce. Więc bycie menedżerem w maku to nie jest jakaś super sprawa. Bardzo dużo nowych obowiązków i odpowiedzialności, a pensja niska. Zwykły pracownik w
@BeHappy: Powiem tak.
Praca jako menago w Maku to głupota, skąd wiem? Bo
@the_foxi: po 2 miesiącach awans na instruktora. Następnie na młodszego menedżera. Jeśli ktoś pracuje na pełen etat, brakuje pracowników w macu, dobrze wykonuje pracę i jest zgrany z ludźmi (zwłaszcza z górą), to szybki awans to żaden problem. Pracując na pełen etat przez kilka lat w macu nie da się nie zostać menedżerem. Może tak być tylko wtedy, gdy:
- ktoś pracuje nie niepełny etat: 1/8, 1/4, 1/2 (chociaż pracując na 1/2 etatu, to też jest raczej możliwość zostać menedżerem)
- ktoś nie chce
- ma niepełnosprawność (nie może pracować chyba na nocka i tylko 7 godzin w ciągu dnia, więc nie może być kierownikiem zmiany, czyli to co każdy
@gr4p3: Ohui. Zwłaszcza wynagrodzenie kierownika to jakiś ponury żart. XD
@Artrix: Każdy menedżer ma dni w miesiącu kiedy jest kierownikiem zmiany.
- trzeba zrobić wszystkie szkolenia z kuchni, serwisu etc
- minimum jeden pełny rok pracy
- inny instruktor się zwolnił
- zdać egzaminy
I jeśli chodzi o awans z instruktora na menago to już w ogóle ciężko, bo był awans tylko