Wpis z mikrobloga

Czy w trybie multiplayer tylko HOST może rozbudowywać swój dom? Gram z kolegą, on jest hostem i tylko on mógł wybudować kuchnię w swoim domu, ja już nie, pomimo tego, że zapłaciłem za nią ( ͡° ʖ̯ ͡°) Czy są jeszcze jakieś inne ograniczenia?
#stardewvalley #gry
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GrayBlacksmith: każdy gracz może rozbudować swój dom. Rozbudowa trwa 3 dni. Jeśli zapłaciłeś za rozbudowę swojej chatki, to upgrade pojawi się, kiedy Robin skończy remont. Z tego co pamiętam, nie można zapłacić za upgrade, jeśli Robin aktualnie nad czymś pracuje - czyli jeśli buduje np. silos, to musisz poczekać z zamówieniem aż skończy.
Jeśli chodzi o ograniczenia, to w chatce nie można wybudować tylko piwnicy, reszta pomieszczeń powinna być
  • Odpowiedz
@GrayBlacksmith: sprawdź czy możesz zamówić ponownie - może jakiś bug i nie odnotowało, że kupiłeś ulepszenie?
Ewentualnie, jeśli macie na farmie kilka chatek, upewnij się, że Twój farmer nie jest przypisany do jakiegoś innego domku. Może rozbudowała inny i nie zauważyliście? :D
Poza tym nie mam pomysłów, bo jeśli zapłaciłeś, to technicznie wszystko powinno być ok i powinieneś mieć kuchnię. Pamiętaj też, że Robin nie pracuje w dni, w których
  • Odpowiedz