Wpis z mikrobloga

Siema mordeczki.
Mam growkita, od 3 dni w sumie leży i tak: growkit jest w tej folii, na dnie folii jest okolo 260 ml wody. Wg poradnika na stronie goldenteacher ma tak stać dopóki nie pojawią się piny. Z kolei widziałem w #!$%@? innych postów na różnych stronach, że jednak ludzie około dzień-dwa po wsadzeniu growkita do torby ją otwierają, wachlują, i pryskają ściany torby. Na ten moment poza tym poradnikiem nie spotkałem nikogo kto by trzymał w ten sposób co radzi poradnik, czyli nawet kilkanaście dni aż do momentu pojawienia się pinów. Co myślicie? Już #!$%@?łem? Czy może faktycznie tak się robi? Czy szybko otwierać, wylać wodę, wachlować, pryskać i ratować sytuację o ile ta jest zagrożona?

#psylocybina #psychodeliki #narkotykizawszespoko
  • 19
  • Odpowiedz
@reactt: i faktycznie otwierać codziennie, pryskać i wachlować? Szczerze widziałem tyle różnych opinii na temat podejscia do tego tematu że sam już nie wiem jak się za to zabrać, myślałem że nie można otwierać growkita przedwcześnie bo może się wdać zakażenie
  • Odpowiedz
@dzika_czupakabra: ja #!$%@?, nie słuchaj tych kasztanów. Jak masz jeszcze tę wodę to ją zostaw. Po co pryskać jak ta woda na dole zapewnia odpowiednią wilgotność. Na pierwsze piny możesz czekać nawet 3 tygodnie, u mnie po 13 dniach się pojawiły, ogólnie jestem bardziej niż zadowolona. Nie wiem kiedy to wszystko zjem xD Pewnie część straci moc bo tripuję dosyć rzadko.
  • Odpowiedz
@Theobromine: no to już #!$%@? niestety, ale no też tak gdzieniegdzie czytałem że ta woda potem się robi jakaś mętna ale szczerze mówiąc opinia przeciwko opinii, i #!$%@?, nie ma zgodnej wersji. Generalnie myślę że będzie wszystko ok, ale no wyciąganie growkita uważam że to głupota ale nie miałem jak inaczej wylać wody, a już sam nie wiedziałem co robić, nie chciałem #!$%@?ć to posłuchałem tego wyżej.
  • Odpowiedz
@Theobromine: dobrze prawi , czasem nawet z dwa tyg mozna czekac. Tak jak z kazda sprawa , każdy ma swoje metody i dzialania ,ale tak naprawdę wielkiej roznicy nie ma w zadnym ze sposobów. Jak juz lecisz jednym sposobem to nie zmieniaj w trakcie. Staraj sie utrzymywac czystosc przy dzialaniach z nimi zwiazanymi i jak najmniej je dotykac .
  • Odpowiedz
@reactt: Wiem wiem, ale tyle czytałem o tej sterylności i w końcu nie wiedziałem gdzie jest ta granica, co mogę a czego nie mogę. W każdym razie wodę wylałem, spryskałem lekko ścianki i tak z 3 razy dziennie będę wietrzył. Myślę ze wszystko będzie ok, z dwa razy trafiłem na posta jak ktoś #!$%@?ł growkita, a reszta nawet jak popełniła buble to odratowała sytuację więc nie spodziewam się problemów. Chciałem podpytać,
  • Odpowiedz
@Eftef: robię co w mojej mocy xD grzybni nie dotykam, wymyłem dokładnie ręce no i w gruncie rzeczy tyle moglem zrobić. No ale co do zmiany metody to już po ptokach, mimo wszystko myślę że będzie dobrze
  • Odpowiedz
Siemano
Także tego... Zamówiłem sobie to "magiczne" pudełeczko (oczywiście w celach badawczych) z tematem zwanym mazatapec - cokolwiek to znaczy. Słyszałem że te małe #!$%@? są kapryśne i być może już #!$%@?łem na samym starcie, no ale. Przyszło to wczoraj, przeleżało w paczkomacie z 8 godzin, temperatura z 25 stopni, patrzyłem i niby wszystko wygląda git. Dałem to do lodówki zaraz po odebraniu. Dobra, mam kilka pytań.
1. Możliwe jest żeby po
  • Odpowiedz