Wpis z mikrobloga

Mam takie pytanie, zupełnie serio i mam nadzieję, że nie będę wyzywany instant od onuc, przekupionych agentów i tak dalej.

Czemu jak USA robią gdzieś wojnę, to nikt nic nie mówi, a jak zrobiła Rosja, to codziennie słyszymy, że Putin jest faszysta, raszysta, chory psychicznie, zakompleksiony, najgorszy na świecie?

Ja całym sercem bym chciał, by Rosja przegrała tą wojnę, bo jako Polska gramy do jednej bramki z USA dzisiaj, ale jest w tym jakiś absurd. Mam wrażenie, że wszyscy jestesmy skrajnie manipulowani i programowani, na kogo mamy szczekać a kogo lizać...

#ukraina
  • 49
@Temeraire: Słuchaj, ja to wiem, ale ostatnio do mnie napisała znajoma Australijka, że najchętniej zabiłaby Putina własnymi rękami A ZAŁOŻĘ SIĘ, że nie wie gdzie leży Ukraina (albo nie wiedziała do tej pory)
Czemu jak USA robią gdzieś wojnę, to nikt nic nie mówi, a jak zrobiła Rosja, to codziennie słyszymy, że Putin jest faszysta, raszysta, chory psychicznie, zakompleksiony, najgorszy na świecie?

@NieistotneKto: Jak to nikt? Ruch anty-amerykański imperializm jest bardzo silny na zachodzie Europy i w stanach. A dlaczego nie w Polsce? Bo Polska chce czy nie chce jest uzależniona od militarnego parasola USA i mądrze siedzi cicho. Jeśli uważasz, że to amoralne
@NieistotneKto: bo NATO i USA bombardowały Serbie po tym jak Serbowie dopuścili się ludobójstwa. Amerykanie #!$%@?ą się w kraje z jakimś chorym reżimem który niszczy ludziom życie, a nie atakują zdrowych demokracji gdzie ludzie mają wolność i swobodę. To jest ta zasadnicza różnica, która może nie wydawać się duża, ale jest ogromna.
Mało tego amerykanie pierw przychodzą gdzieś z bombami, a potem z ofertą inwestycji w dany kraj i dodanie go
@NieistotneKto: co ty gadasz że nikt nic nie mówi, a co robiłeś w 2003 ? Może miałess #!$%@? bo się nie bałeś o granicę. Było maska dokumentów o zbrodniach nadużyciach ALE.....sam na początku czułem nie sprawiedliwość. To jednak zupełnie co innego, ich całe przyzwolenie społeczne na tę zbrodnię to zupełnie inna sytuacja niż USA w Iraku. Nawet w Wietnamie zobacz...po zdjęciu dziewczynki z napalmem były protesty i USA się wycofali pod