Wpis z mikrobloga

Cześć wykop! Napisałem i wydałem własnym sumptem książkę Mam świadomość, że promowanie tego typu rzeczy nie jest zbyt często dobrze tutaj widziane (piniondze zarabiajo!) ale jednak wielu z Was obserwuje moje posty i równie dużo wykopuje regularnie na główną, dlatego pomyślałem, że może Was temat zainteresuje.

Jeśli nie macie nic przeciwko powiem kilka słów co to za książka i dla kogo. Jest to książka, której właśnie wystartowała przedsprzedaż (podobnie jak sakw rowerowych, które tez wypuściłem :D) i która jest takim zwieńczeniem 10 lat istnienia mojego bloga i kanału Kołem Się Toczy.

Pełne info o książce jak coś jest tutaj https://rowertojestswiat.pl/

Książka ta jest dla wszystkich miłośników dwóch kółek – zarówno tych jeżdżących okazjonalnie, jak i mających na koncie tysiące przejechanych kilometrów. Znajdziecie w niej masę porad, informacji praktycznych i podróżniczych doświadczeń, a także aż 35 kompleksowo opracowanych tras po Polsce i blisko naszych granic. Masa świetnych miejsc, dokładnych lokalizacji, interaktywnych map, sprawdzonych noclegów, miejsc biwakowych, ślady gpx, kml i absolutnie wszystko co trzeba aby szybko i sprawnie zorganizować sobie wyjazd - czy to jednodniowy, weekendowy czy kilkudniowy.

Wszystkie trasy przetestowałem, często zbaczam z oficjalnych szlaków, często też omijam fragmenty nieatrakcyjne, którymi zostały pociągnięte oficjalne szlaki, aby odwiedzić coś ekstra w okolicy. Także bez obaw - to nie jest wyliczanka znanych tras w stylu "Green Velo", a autorskie wycieczki, które co prawda czasem korzystają z tych oficjalnych szlaków, ale równie często bazując na swoich wyjazdach od nich odbijają.

Wiele tras jest również pętlami, w dodatku startuje z głównych miast na wypadek jakby ktoś chciał dojechać pociągiem, albo nawet nie zabierał swojego roweru, tylko szukał w okolicznej wypożyczalni. Zresztą zobaczcie na wspomnianej stronie https://rowertojestswiat.pl/ przykładową trasę.

A kto zainteresowany sakwami rowerowymi "Kołem Się Toczy x Crosso" to również zachęcam, choć muszę przyznać, że cały majowy nakład już prawie poszedł jak macie jakieś pytania - walcie śmiało!

#kolemsietoczy
czarek69 - Cześć wykop! Napisałem i wydałem własnym sumptem książkę Mam świadomość, ż...

źródło: comment_1652118013Xtduya7kHBhUo7ueg9FS28.jpg

Pobierz
  • 59
  • Odpowiedz
@czarek69: rower to jest życie, to jest wolność! W sobotę impulsywnie kupiłem na szybko fotelik do roweru - córka wyraziła aprobatę, odzyskałem wolność. Mamy wtorek, ledwo na nogach ustać mogę xD Wszystkie place w okolicy po kolei odwiedzamy, krótkie wycieczki kręcimy. Jak wejdzie kondycja to spróbuję coś dalej niż wokół komina - będę kombinował założyć bagażnik na sakwę pod fotelik jeszcze.

• Odpowiedz
@Nietak_nietak: zależy jakie dzieci, jednak jest sporo tras, które są w 80-90% pociągnięte poza ruchem samochodowym lub po drogach o malym natężeniu, a także kilka całkowicie ruchu pozbawione
  • Odpowiedz
Zresztą zobaczcie na wspomnianej stronie https://rowertojestswiat.pl/ przykładową trasę

@czarek69: w którym miejscu jest ta przykładowa trasa? Znalazłem jakiś link w fragmencie książki (strona 32), ale nie działa ( ͡° ʖ̯ ͡°)

EDIT: dobra, linki z innych stron działają, cofam w takim razie ostatnie zdanie.
  • Odpowiedz