Dlaczego - #!$%@? jego mać :-) - w CNN nie pokazują jak na dalszym zachodznie (Holandia przede wszystkim) traktują rasistowsko Ukraińców (rasistowsko, wiem, że to złe słowo, bo to "plemię" a nie "rasa"), jakoś o tym nie słychać. Ale gdyby to byli murzyni w Polsce uciekający z Ukrainy, to nawet w programach telewizji łacińskiej "było było było". I ja wiem, że historia murzynów, rasizm przez dekady - ale kurna albo traktujemy wszystkich równo, albo budujemy jeszcze większe napięcia.
@hao: Holendrzy w duzej mierze to rasisci. Lancuch pokarmowy stary , 15 lat temu jak tam siedzialem tak traktowali polakow, pozniej bulgarow , litwinow , teraz ukraincow. Przed Polakami byli marokancy i turcy , przed nimi kolonie niewolnicze itd . Czego ty oczekujesz i na jakim swiecie zyjesz ? Ukochany kapitalizm w czystej postaci , przeciez.Brakuje tylko zeby nike sie reklamowała na rakietach i mamy juz komplet :-)
@Eftef: Łoooo no tego to się nie spodziewałem, że skoczysz w tym temacie aż do kierunków politycznych :P To mówisz, że socjalista nigdy nie jest rasistą? Nigdy nawet się nie spodziewałem, że kapitalizm czy socjalizm może w jakikolwiek sposób prowadzić do rasizmu - uważałem, że to LUDZIE, a nie system. No, ale w dzisiejszych czasach uczę się bardzo ciekawych "NOWYCH" definicji świata z nowej, wspaniałej - ku szczęśliwości wszystkich ludzi -
@Eftef: Chyba tylko tego, żeby teraz Woopi Goldberg w CNN zrobiła kilka programów o tysiącach Ukraińców, a nie tylko o kilkomu setkach czarnych uciekających z Ukrainy ;-)
I ja wiem, że historia murzynów, rasizm przez dekady - ale kurna albo traktujemy wszystkich równo, albo budujemy jeszcze większe napięcia.