@fanmarcinamillera: śmierdzi fejkiem. Gdy był sondowany temat BeNeLigi UEFA powiedziała, że dostaną max 5 miejsc pucharowych jak za jeden kraj, dlatego temat upadł.
@fanmarcinamillera: Raz, że to co napisał @WHlTE, dwa to kwestia reformy rozgrywek, powiedzmy, że przyjmiemy cztery drużyny od następnego sezonu i co? Gramy ligę 22-zespołową czy robimy reformę na cztery kolejki przed końcem obecnego sezonu i mówimy, że spadnie jednak siedem drużyn?
@jedrzejk: lepiej większa liga, skoro ilość meczów się zmniejszyła przez powiększenie ostatnie z 37 do 34. Przy 22 byłoby to 42, da się upchać z krótszą przerwą zimową
@fanmarcinamillera: @WHlTE: @jedrzejk: @Erimar: A nie lepiej po prostu umożliwić rozgrywanie Ukraińskiej Ligi na polskich stadionach? Chyba taki jest zamysł a poszedł fake o włączeniu ich do Esy by właśnie zrobić awanturę wśród kibiców. Są stadiony jak np. w Bydgoszczy, Bełchatowie, Śląski, Stalowej Woli które się marnują w niższych ligach.
@Erimar: Następny sezon i tak będzie upchany, bo ktoś sobie wymyślił mundial w listopadzie i grudniu ( ͡°͜ʖ͡°) @Adu_Jean: W sumie takie rozwiązanie miałoby sens
@Adu_Jean: to byłoby najlepsze rozwiązanie, ale z drugiej strony nie spodziewałbym się jakiejś szalonej frekwencji. @Erimar: 34 kolejki to jest taka optymalna liczba dla mnie, problemem jest przede wszystkim przygotowanie murawy na zimę u naszych klubów. Dwa lata temu runda zaczynała się pod koniec stycznia i nie dało się tego oglądać, masa meczów z małą liczbą goli, bo grać piłką nie było można.
@WHlTE: Frekwencja ma tu małe znaczenie, bo liczy się możliwość kontynuowania rozgrywek. Ten pomysł co gość w twitterze pisze spowodowałby niezła wojnę kibolską. Dla mnie mogliby grać. Przynajmniej co rok mielibyśmy drużynę z Esy w LM ( ͡°͜ʖ͡°) ale jestem pewny że kibole z klubów 1 ligi i 2 ligi to by w dniu ogłoszeniu tego okupowali siedzibę ESY i PZPN. Nie daj boże jeszcze
@Adu_Jean: W sumie takie rozwiązanie miałoby sens
@Erimar: 34 kolejki to jest taka optymalna liczba dla mnie, problemem jest przede wszystkim przygotowanie murawy na zimę u naszych klubów. Dwa lata temu runda zaczynała się pod koniec stycznia i nie dało się tego oglądać, masa meczów z małą liczbą goli, bo grać piłką nie było można.