Wpis z mikrobloga

Cześć, szukam stelaża elektrycznego do 1500zl około. Słyszałem dużo o spacetroniku, polecicie konkretny model? Co do blatu, Kirlby jak dobrze pamietam z ikei 1,86m - do tego w planach komputer na biurku + około 3x monitory - 2x 27” i 1x 24. Tak sobie policzyłem razem z blatem to i kompem, monitory to wyjdzie z 60-70kg Na jakiej wysokości mógłbym spokojnie pracować bez chwiania się całego stelaża? Z obydwóch stron blat przyciśnięty jest meblami, a chciałbym zrobić przymiarkę o ile sobie będę mógł pozwolić na podwyższenie. Aktualnie 76cm od ziemi. #pcmasterrace #programista15k
#biurko
  • 3
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Dustaf1: mam ten cięższy pod podobny setup, 223-HB. 42" + 32" i blat dębowy, klejonka ciężka 1x2, szacując też będzie pod 60 - 70 kg z tego i generalnie na dużym podniesieniu, tak od 120cm trochę się kołysze blat jak się mocno oprę o biurko. Tańczyć to nie tanczy, 42" maja ciężka podstawe to malo co się rusza. 32' podstawka syf to się buja jak rezus.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Dustaf1: tak, ja często w tym wariancie korzystam z niego. Tylko jakieś minimalne ruchy będą, przynajmniej u mnie są, a blat szerszy o 20 cm od zalecanego.

Dużo też zależy jak rozłożysz sprzęt, ta wersja L narozna, z trzema punktami jest bardziej stabilna.
Natomiast sama firma jest ok, do kompa można dokupić taki stojak przykręcany do nogi, są elementy do prowadzenia kabli i inne #!$%@? dostepne, sam stelarz mega solidny, ciężki,