@lord_xenu: Autor tego zastawienia, jak dla mnie jest niewiarygodny i nie wiem czy jest sens to powielać ¯\_(ツ)_/¯.
PS: To nie próba wybielania rzezi wołyńskiej. A generalnie to ciężki temat i Ukraińcy muszą się ze swoją historią zmierzyć, tak samo, jak z tym, że nie mają za bardzo bohaterów, których mogliby wynosić na piedestały.
@lord_xenu: Artykuł odnosi się do pracy Aleksandra Kormana. Nie jest on historykiem, więc wątpię, aby jego warsztat był zgodny ze standardami. Druga sprawa, że masz w tym spisie np. "Przybijanie małych dzieci dookoła grubego, przydrożnego drzewa, tworząc w ten sposób tzw. „wianuszki”."
Podejrzewam, że wiedzę tą wziął, ze zdjęcia, które jest na okładce jego książki. Niestety, ale zdjęcie to nie przedstawia ofiar rzezi wołyńskiej, a dzieci polskiej cyganki i jej bestialstwo
@lord_xenu: PS: Dobra doczytałem, A. Korman w swojej pracy powoływał się na to, że foto jest ze wsi jakieś z pow. Tarnopolskiego z 1943 albo 1944 r. Nie jest to prawda, bo j/w przedstawia ta fotografia dzieci polskiej cyganki, która je bestialsko zamorodowała.
Oczywiście pozostało dużo innych, wiarygodnych źródeł, które opisują zbrodnie ukraińskich nacjonalistów, jeszcze żyją osoby, które pamiętają. Ten temat wymaga dogłębnego zbadania. Co nie znaczy, że każdy może
https://dziennik-zlozony.pl/zestawienie-362-metod-tortur-stosowanych-przez-upa-na-polakach/
#upa #bandera #ukraina
PS:
To nie próba wybielania rzezi wołyńskiej. A generalnie to ciężki temat i Ukraińcy muszą się ze swoją historią zmierzyć, tak samo, jak z tym, że nie mają za bardzo bohaterów, których mogliby wynosić na piedestały.
Podejrzewam, że wiedzę tą wziął, ze zdjęcia, które jest na okładce jego książki. Niestety, ale zdjęcie to nie przedstawia ofiar rzezi wołyńskiej, a dzieci polskiej cyganki i jej bestialstwo
źródło: comment_1649589845ALFlcma3wAlBWAEf6D78LQ.jpg
PobierzDobra doczytałem, A. Korman w swojej pracy powoływał się na to, że foto jest ze wsi jakieś z pow. Tarnopolskiego z 1943 albo 1944 r. Nie jest to prawda, bo j/w przedstawia ta fotografia dzieci polskiej cyganki, która je bestialsko zamorodowała.
Oczywiście pozostało dużo innych, wiarygodnych źródeł, które opisują zbrodnie ukraińskich nacjonalistów, jeszcze żyją osoby, które pamiętają. Ten temat wymaga dogłębnego zbadania. Co nie znaczy, że każdy może