Aktywne Wpisy
arcx +46
Koszmar kulinarny z dzieciństwa który stał się twoim przysmakiem w dorosłym życiu. Zaczynam. Kasza gryczana :)
nilfheimsan +177
Na Maderze ceny w kawiarniach czy piekarniach sa tansze niz w Polsce. Jednoczesnie zarobki sa wiekszr niz w Polsce o kilkanascie-kilkadziesiat procent. Ktos mi wyjasni jak to dziala?
W restauracjach ceny z grubsza jak w Warszawie.
Na zdjeciu zestaw 2 dni temu 2 espresso, 2 ciacha pastel de nata, i jeszcze wzielismy sok pomaranczowy (swiezo wyciskany!) ktorego na zdjeciu nie ma (paragon w komentarzu).
Razem 5,8 euro, czyli jakies 26zl.
Powodzenia znalezc
W restauracjach ceny z grubsza jak w Warszawie.
Na zdjeciu zestaw 2 dni temu 2 espresso, 2 ciacha pastel de nata, i jeszcze wzielismy sok pomaranczowy (swiezo wyciskany!) ktorego na zdjeciu nie ma (paragon w komentarzu).
Razem 5,8 euro, czyli jakies 26zl.
Powodzenia znalezc
@susuke15: niech kury wiedzą, że długi trzeba spłacać
Worek paszy 25kg to 75zl. Są w mieszkaniu, ciepło, cały czas światło świeci.
A kury które znoszą jajka są w nieogrzewanym kurniku, mają zboże a nie pasze, tylko z światłem naturalnym. Za luksusy się płaci. ¯\_(ツ)_/¯
Jak rodzice brojlery mieli to mięso z nich nadaje się tylko i wyłącznie do zupy. Mięso jest "żylaste", trzeba kroić wzdłuż ścięgien bo inaczej nie idzie tego zjeść, długo pieczone rwie się tylko wzdłuż ścięgien ale potem ciężko to pogryźć.
Jak już hodują to wszystko idzie do zup