Aktywne Wpisy

Tetsuya +13
Microsoft oficjalnie wycofuje z polskiego rynku Xbox Series X. Oto co mi odpowiedzieli na supporcie:
"The unavailability of the Xbox Series X in markets like Poland and some European countries is largely due to Microsoft's strategic shift towards focusing on cloud gaming and subscription services like Game Pass, rather than on promoting or distributing physical consoles. This change comes in the wake of lower-than-expected sales in these regions. As a result, Microsoft has
źródło: featured-24
Pobierz
Wrrronika +748
MIREK TY GNOJU, 3 OSOBY POD PACZKOMATEM STAŁY RAZEM ZE MNĄ XDDD
#wykopaka
Wstyd mi na osiedlu robisz, sąsiada spotkałam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
To zemsta za innego Mireczka, który musiał się przyznać do posiadania konta na Wykopie?
#wykopaka
Wstyd mi na osiedlu robisz, sąsiada spotkałam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
To zemsta za innego Mireczka, który musiał się przyznać do posiadania konta na Wykopie?
źródło: 1000008544
Pobierz

Dobre wiadomości:
- nawet bez żadnej pomocy ludzi z wykopu da się to samemu zrobić.
- zrobienie serwera xmpp proof-of-concept na localhoście zajeło mi jakieś 2 godzinki
- można by podłączyć pod taki serwer dowolnego klienta XMPP (na załączonym screenie Pidgin pod Ubuntu) :)
Złe wiadomości:
- o ile szyfrowanie Client-Server dałoby się zrobić, to korzystając z API wykopu serwer i tak musiałby to plaintextem wysyłać wszystko do api (użytkownik musiałby mieć duże zaufanie do serwera XMPP)
- zaspokoiłem swoją ciekawość, że da się to zrobić, więc nie sądzę, bym sam to dokończył w najbliższym czasie :P
może ktoś chciałby pociągnąć projekt? :)
#programowanie #wykopapi #xmpp #jabber #dodatki #pidgin #python
źródło: comment_Mt88t37AfWYlvZCD2ydqLSV2nehpIwvI.jpg
PobierzPrzez chwilę rozpatrywałem możliwość napisania osobnej wtyczki tylko do pidgina, ale stwierdziłem, że takie rozwiązanie
sam chyba należę do takiej grupy :D
Natomiast masz rację, skoro kodu nie chcę udostępnić (bo tutaj naprawdę nie ma czego), to mogę przynajmniej napisać jak to zrobiłem:
* użyłem https://github.com/noisy/wykop-sdk/, do którego dopisałem obsługę wysyłania prywatnych