Wpis z mikrobloga

Cześć brodacze, wrzucam update minoxidilu na brodę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ile czasu minęło?
-8 tygodni smarowania rano i wieczorem ALOCUTANU FORTE.

Dlaczego ALOCUTAN FORTE?
-jest to najtańsza wersja minoxidilu i to jest w sumie główny powód XD

Widzisz efekty?
-w miejscach gdzie wcześniej nigdy nic nie było pojawiają się włosy, włosy, które miałem wydają się ciemniejsze i grubsze.

Co robię, aby efekt był szybszy i lepszy?
-''masaż'' kartaczem najczęściej 2 razy dziennie rano i wieczorem, ale co jestem w łazience, to coś tam się nim poczochram zawsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-mikroigłowanie 0.5-0.75mm co tydzień w sobotę wieczorem dermapenem. (wtedy nie nakładam minoxa, dopiero rano)
-będę się golić 2 razy w tygodniu na 1-2mm, aby przyśpieszyć porost.

link do dermapena, którego kupiłem: https://allegro.pl/oferta/dermapen-10-szt-kartridzy-derma-pen-mezoterapia-7925825111?snapshot=MjAyMi0wMi0xOFQxMjozMjoxNS40ODZaO2J1eWVyOzdjMGVhYTg3MGIyNzI0MWNkNmZhNDQ4YTIzNTRjM2JkNTBmNWQxMzc1ZmY0ODE0Njc3ZGIwYmIwNjQ0ODYxMGM%3D, polecam)

W razie pytań i porad jestem całkowicie otwarty ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Więcej fot w komentarzach.

Obserwuj hasztag ##!$%@? , aby być na bieżąco z moimi updejtami dotyczącymi włosów/suplementacji/testosteronu/dietetyki/treningów i ogólnego rozwoju swojej postaci.

Pozdro, Wasz s0ngo.

#minoxidil #broda #looksmaxing
s0ngo_ - Cześć brodacze, wrzucam update minoxidilu na brodę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ile czasu ...

źródło: comment_1647174373xaTBtBNws7nOyo5PVntuf9.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@s0ngo_: szczerze to bym trzymal wlasnie taki zarost bo wyglada bardzo dobrze i w ogole sobie dupy nie zawracal broda, zaloze sie ze laski statystycznie napisalby cos podobnego
  • Odpowiedz
@hekktik: znaczy ja pewnie i tak będę chodził ogolony, ale po prostu mam taki cel, że chciałbym zobaczyć siebie w tak zwanym 3 dniowym pelnym zaroscie i do tego dążę :), porobię to z pół roku, osiągnę co chcę i przestanę a efekty zostaną, win win, dzięki :)
  • Odpowiedz
będę się golić 2 razy w tygodniu na 1-2mm, aby przyśpieszyć porost.

@s0ngo_: ten mit chyba wziął się z tego, że ludzie traktują przycinanie włosów tak jak przycinanie trawnika, co faktycznie przyspiesza wzrost żywej rośliny. Tymczasem łodyga włosa jest zbudowana z martwych komórek (keratyna) i "nie wie", że ją przycinasz. Gdyby było inaczej, to po każdej wizycie u fryzjera krwawiłbyś z włosów albo odczuwał ból
  • Odpowiedz
@s0ngo_: Wrzucaj jak możesz foty z 1 tygodnia dla porównania.
I pare pytanek:
1. Jeden kartriż = 1 zabieg?
2. Stosujesz jakies kremy ochronne/regeneracyjne przed/po do tego? Puściłem jakiś filmik na yt i klientka coś tam nakładała sobie
3. Samą brodę czy twarz też mikroigłujesz w jednym zabiegu?
4. Ile dajesz tego alucotanu, 1ml? (6 psiknięć
  • Odpowiedz
@Piks0n: Cześć, słuszna uwaga, za tydzień zrobię przed i po i tak będę wrzucać już :)

1. max 3 zabiegi, ja po trzech zmieniam, przed kazdym razem dezynfekuje czyszczę itd
2.krem nawilżający najzwyklejszy przed, żeby mi te igły jeździły a nie szarpały, bo na sucho się zaczepiają czasami.
3.całą twarz i koronę głowy oraz po bokach, które mi uciekają.
4.mam strzykawkę 2ml, napełniam kolo 2.3ml 1ml na brodę, 1ml na głowę i te 0.3 na boki
  • Odpowiedz