@Gawol_1: Z rigczem to by je oddali właśnie teraz kiedy jest zamieszanie i nikt by się nie połapał. Może tak się dzieje a może Duda obsrał zbroję i się schował za Agatę
@Gawol_1: Gen. Skrzypczak mówi, że to może być postrzegane jako naruszenie protokołu NATO, że to cały pakt musi zdecydować oraz NAWET JEŚLI zdecydujemy się przekazać te samoloty, to nikt nie będzie o tym publicznie mówił, bo to by był idiotyzm do kwadratu. Myślę, że ten festiwal dezinformacji (wewnętrzny) jaki ma miejsce, ma za zadanie trochę ludziom zamotać w głowach (i jednocześnie ruskim trollom / szpiegom), żeby przestali o tym tyle gadać,
jak Ukraincy sobie tak świetnie radzą to po co im nasze wysłużone migi ?
@Gawol_1: A wnioskujesz, że sobie świetnie radzą z tego, że codziennie publicznie proszą, czy wręcz błagają o zamknięcie nieba nad Ukrainą?
Samo przekazanie MiG-29 na Ukrainę to nie jest głupi pomysł. Głupim pomysłem byłoby ich operowanie z Polski. No i dobrze byłoby, gdyby przeszło to przez UE (a od takiego pomysłu się zaczęło, być może zresztą Borrell
#wojna #ukraina
@anemycwolf090: co za różnica? Uważasz, że rosja nie zauważy, że nagle Ukraińcom przybyło 28 migów?
@Gawol_1: A wnioskujesz, że sobie świetnie radzą z tego, że codziennie publicznie proszą, czy wręcz błagają o zamknięcie nieba nad Ukrainą?
Samo przekazanie MiG-29 na Ukrainę to nie jest głupi pomysł. Głupim pomysłem byłoby ich operowanie z Polski. No i dobrze byłoby, gdyby przeszło to przez UE (a od takiego pomysłu się zaczęło, być może zresztą Borrell