Aktywne Wpisy
WypadlemZKajaka +382
Ile macie sytuacji w roku, gdzie prowadzicie samochód mają 1.5 promila alkoholu we krwi, że tak bardzo boicie się konfiskaty?
#samochody #motoryzacja
#samochody #motoryzacja
MishMashStudio666 +859
Na specjalne życzenie pewnego przesympatycznego Mireczka popełniłem o to taki pierścionek. Wytyczne były takie by kamień był niebieski i wpadający w zieleń (upolowałem szafir), towarzystwo diamentów (umieściłem) oraz dość filigranowa konstrukcja. Zadanie tość trudne bo kamień dość głęboki i trzeba go osadzić wysoko by swoim szlifowanym spodem nie wbijał się w palec wybranki😉
Życzę wszystkim miłego dnia i pysznej kawusi
#rozowepaski
#niebieskiepaski
#zareczyny
#jubilerstwo
#pierscionek
#mishmashstudio666
Życzę wszystkim miłego dnia i pysznej kawusi
#rozowepaski
#niebieskiepaski
#zareczyny
#jubilerstwo
#pierscionek
#mishmashstudio666
Przeczytałem dzisiaj taki oto mądry wpis będący w gorących:
"Wprowadzenie 1200+ na Ukrainca to najgorszy pomysł jaki mógł wymyślić PiS nawet z tym nie dyskutujcie. Teraz niema żadnego socialu na Ukrainców a ludzie pomagają na 6+. Kiedy wprowadzą social to 1600zł nam zabiorą, 400zł na administracje, 1200zł na ukrainca i będzie patologia typu przygarnianie 20 osób w gówno warunkach i biznes sie będzie kręcił."
Dokładnie tak będzie. Pracuje aktualnie w delegacji i pomieszkuję w motelu, którego właściciele już teraz oświadczyli mieszkającym tam Polakom, że nie będą mogli dłużej wynajmować pokoi, bo właściciele motelu postanowili "pomóc" Ukraińcom i chcą ich przyjąć do wszystkich pokoi.
Kiedy mówiłem miłej Pani na początku mojego mieszkania tam, że potrzebuję fakturę, bo to firma opłaca mi noclegi, to usłyszałem, że ona wolałaby bez faktury, ale skoro muszę, to trudno
I teraz: jak myślicie. Czy ów miła Pani, która nie lubi wystawiać faktur, będzie przyjmować Ukraińców w ramach wielkiej troski o ich dobro, a wspomniane 1200 zł będzie przeznaczać na ich wyżywienie?
Udzielam odpowiedzi: jasne, że #!$%@? NIE.
Ukraińcy nie mają pojęcia o tym programie i nie będą wiedzieć, że takie coś przysługuje, zatem co zrobi miła Pani, która ma uczulenie na uczciwość i wystawianie faktur:
Będzie im na lewo wynajmować pokoje za nieco niższą kwotę. Bez faktury, bez dowodu wykonania usługi. Zgłosi gdzie trzeba, że ona ich przyjęła pod swój dach, bo tak bardzo poruszyła ją wojna i tragedia sąsiadów. Dostanie za każdego jednego kasę, a będzie mieć nawet do 3 osób w 1 pokoju. Oświadczy, że pieniądze przeznacza na ogrzewanie lokalu, wody i jedzenie, a tak naprawdę Ukraińcy #!$%@? z tego zobaczą poza ogrzewaną wodą, gdy sezon grzewczy się skończy.
I tak to właśnie będzie w kraju robaków i oszustów. Kraju gównem i szczynami płynącym. Kraju, gdzie każdy Janusz biznesu wykorzysta tragedię innych ludzi dla własnych zysków.
Gdy wejdą dofinansowania do pracowników z Ukrainy, to jak już ktoś niedawno tutaj napisał w innym poście z gorących, polscy przedsiębiorcy nauczą się stać na uszach, byle tylko wykwalifikowanych Polaków zastąpić opłaconym częściowo pracownikiem z Ukrainy.
Oczywiście wszystko powyższe jest bardzo krótkoterminowe. Ukraińcy w końcu wrócą do swojego kraju lub wyjadą dalej na zachód Europy.
Podałem jedynie obiektywne fakty, które już mają miejsce na moim przykładzie, ruska Onuco.
Nie wstyd Ci być taką ruską onucą? Ruska onuco?
Jeśli chodzi o dofinansowania do pracowników, to są to na razie moje spekulacje oparte na tym, że gdy pracowałem w poprzedniej firmie, to dostawała ona z urzędy pracy pracowników z Ukrainy i byli dofinansowani. Tak było przynajmniej w moim mieście. W obliczu aktualnej sytuacji podejrzewam, że takie dofinansowania pojawią się
Ale żeby nie było, że jest tylko źle, to przeniosłem się do motelu, który podzielił miejsca i będzie godził przyjmowanie Polaków i Ukraińców.
Widzę, że pan się ładnie przedstawił przed, nam tutaj w tej chwili słuchaczom, przed tymi milionami słuchaczy.
(╯°□°)╯︵ ┻━┻