Hej wykopki, Czy któremuś z was przeszło przez myśl aby iść na front. Na Ukrainie tworzą oddział dla zagranicznych. Ja od początku wojny bije się z myślą czy nie udać się na front. W kilkoro byłoby nam raźniej.
@Gadgetztan: A masz jakieś doświadczenie wojskowe? To jest prawdziwa wojna nie strzelnica. Ukraińcom w pierwszej kolejności potrzebni są ludzie z doświadczeniem, znajomością realiów pola bitwy, konkretnymi umiejętnościami. Potencjalnego mięsa armatniego mają dość wśród własnych obywateli.
któremuś z was przeszło przez myśl aby iść na front
@Gadgetztan: wykopowy batalion wojny psychologicznej. po dwóch dniach obrzucania gównem rosyjska armia stwierdza - #!$%@? to, wracamy do koszar. z debilami nie ma co rozmawiać.
@Gadgetztan: Chłopaki na miejscu twierdzą, że to prawdopodobnie bilet w jedną stronę. Gość, który zrobił 3 tury w Afganistanie mówi, że w kilka dni wystrzelił więcej amunicji niż przez wszystkie tamte wyjazdy. Walczy się z #!$%@?ą, ale jednak regularną armią, a nie bandą pasterzy z kałachami.
@Gadgetztan: No to mireczku noł ofenz, ale imho nie różnisz się pewnie od dziesiątek albo setek tysięcy Ukraińców, którzy przez ostatnie lata przewinęli się przez ich armię, a teraz podlegają mobilizacji. Jak jeszcze nie znasz języka to pewnie za bardzo się tam nie przydasz.
@Gadgetztan: zlituj się, wojna to najgorsze co moze byc. Tam ludzi nie brakuje póki co. Jak chcesz pomoc to idz na wolontariat. Jak szukasz wrażeń to szkoda gadać…
Czy któremuś z was przeszło przez myśl aby iść na front.
@Gadgetztan: tak. Ale po 2 sekundach mi przeszło ( ͡°͜ʖ͡°) Natomiast jeśli chcesz - dawaj. Nie wiem czemu Ci odradzają. Ktoś lubi rybki, ktoś ludzi się napierdzielać z ruskimi.
@Gadgetztan: Tylko musicie mieć dobry plan i najlepiej działać w międzynarodowym batalionie. Jak was złapią do niewoli, to ich propaganda to wykorzysta jako polski wkład w wojnę.
@magda_em: Jako różowy pasek możesz być sceptyczna, ale ludzie są różni i mają różne potrzeby. Ciekawe czy śmialabyś się tak samo jeżeli ZSZ (za czasów jej obowiązku) obowiązywałaby i dziewczyny
@Nemrod: Akurat w woju miałem etat młodszy mechanik, służyłem też na stacji radiolokacyjnej NUR31
@axelrodi: Być może tak jest, mam świadomość, że to nie pastuchy z afgańskich gór. Ale jestem optymistą. Na Ukrainie zdobyłbym doświadczenie bojowe, a po powrocie
@magda_em: Ty laska, przecież nie wszyscy na wykopie to piwniczaki. Jest masa normalnych ludzi z rodziną i dziećmi, z normalnymi zarobkami, z hobby, ze znajomymi. Ja sam mam 197cm, 118kg wagi, mam normalną pracę, znajomych, to chyba nie wpisuję się w stereotypowego wykopka.
Czy któremuś z was przeszło przez myśl aby iść na front. Na Ukrainie tworzą oddział dla zagranicznych. Ja od początku wojny bije się z myślą czy nie udać się na front. W kilkoro byłoby nam raźniej.
#ukraina #wojna #przemyslenia
Komentarz usunięty przez autora
@Gadgetztan: wykopowy batalion wojny psychologicznej. po dwóch dniach obrzucania gównem rosyjska armia stwierdza - #!$%@? to, wracamy do koszar. z debilami nie ma co rozmawiać.
@Gadgetztan: tak. Ale po 2 sekundach mi przeszło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Natomiast jeśli chcesz - dawaj. Nie wiem czemu Ci odradzają. Ktoś lubi rybki, ktoś ludzi się napierdzielać z ruskimi.
@Nemrod: Akurat w woju miałem etat młodszy mechanik, służyłem też na stacji radiolokacyjnej NUR31
@axelrodi: Być może tak jest, mam świadomość, że to nie pastuchy z afgańskich gór. Ale jestem optymistą. Na Ukrainie zdobyłbym doświadczenie bojowe, a po powrocie
@Gadgetztan: To jest zdanie oznajmujące. Bez sensu.
Albo ty, albo on. Musisz się zdecydować.
Fałszywa teza. Ale nie razi w świetle powyższych.
To może jakiś podręcznik do języka polskiego?
@Gadgetztan: nie śmieszy mnie ZSZ, nie śmieszą mnie też ochotnicy. śmieszy mnie wizja wykopu na wojnie.
@Gadgetztan: No i co z tego? Nie ma obowiązku wstępowania w sformalizowane związki.
Tak, zdecydowanie podręcznik, gdyż RÓWNIEŻ nie wiem. ;>
@Gadgetztan: możesz mi wytłumaczyć, co normalny człowiek robi na wykopie?
@Gadgetztan: ok, ma sens. wracam do swojego kołowrotka.