Wpis z mikrobloga

Do wszystkich który wyrażają zaniepokojenie sytuacją w Polsce lub Europie. Myślałem, że to rzecz oczywista, ale widocznie ktoś musi to napisać wprost. W ostatnich dniach pojawiały się liczne wpisy tutaj na Mikroblogu typu: "Co zrobi kiedy uderzy atomówka", "Co będzie z tymi wszystkim uchodźcami", "Może lepiej żeby Ukraina się poddała" I tym podobne. Wiem że nie wszyscy piszący te opinie to opłacane rosyjskie trolle, wiem że są tu normalni ludzie, którzy nie śledzą wydarzeń na bieżąco i nie znają się na wszystkim (O dziwo!). Rozumiem was, jednak... Piszą tego typu posty podsycacie tylko niepewność i siejecie defetyzm. Robicie dokładnie to czego Moskwa chce. Wykupujecie płyn Lugola, benzynę i żywność. Stajecie się pożytecznymi idiotami. Jeśli myślicie, że wojna jest tam na Ukrainie to musicie sobie zdać sprawę, że dezinformacja, panika i negowanie racji Ukraińców jest w tym momencie na rękę Putinowi i robi wszystko by właśnie tak się stało. Informacji szukajcie w sprawdzonych źródłach, na stronach rządowych u ekspertów a nie na mikroblogu. Tu jedyne czego możecie się spodziewać w takiej sytuacji to nazwanie "Onucą" i nie powiem, że nie słusznie. Bo swoją paniką, "trollem" i innymi działaniami działacie na rzecz wroga.
#wojna #ukraina #rosja
  • 3