Aktywne Wpisy
KarolaG17 +645
Ziobro zaskoczenia xDD Mazurek śmieje się z Giertycha, przyznaje się że ma bekę z Mraza, a aferę z funduszem sprawiedliwości nazwali "największą w tym tygodniu". Ten aparatczyk PiSowski już nawet nie udaje do jakiej bramki gra. "Dziennikarz".
Najlepszy cytat Mazurka z tego to: ,,nie oni pierwsi nie oni ostatni" xD więc dajmy już spokój idźmy dalej xD
#polityka #neuropa #kanalzero #sejm
Najlepszy cytat Mazurka z tego to: ,,nie oni pierwsi nie oni ostatni" xD więc dajmy już spokój idźmy dalej xD
#polityka #neuropa #kanalzero #sejm
o__0 +11
Poniżej zrobiłam zestawienie (kliknij na nazwę grafiki aby otworzyć w nowym oknie i powiększyć). Wiem, że grafika nie jest idealna, ale zachęcam do share'owania. Jak widać w niektórych miastach są wciąż duże braki, najczęściej krwi "uniwersalnej" 0 RH -. Może ktoś z Was zdecyduje się pomóc.
Pamiętajcie, że warto teraz warto pytać RCKiK czy przyjmują krew (lub same płytki krwi, bo ich posiadają dużo mniej!), bo ewentualnie mimo pełnego stanu, mogą wysłać je gdzieś indziej. Jeśli jest pełny stan i nie przyjmują teraz krwi to nie ma co się denerwować, tylko monitorować i oddać ją później. Krew ma datę przydatności - jej zbyt duża ilość nikomu nie pomoże.
Jeżeli nie ma na wykresie waszego RCKiK to przepraszam, sugerowałam się Google. Dajcie znać. Pamiętajcie też, że RCKiK często robią akcje wyjazdowe, lub mają punkty lokalne w mniejszych miastach. Warto sprawdzać.
Oznaczam @BarylkaKrwi.
#krwiodawstwo #barylkakrwi #wojna #rosja #ukraina
@Luna98x: próbowałaś może pójść z kimś, aby Ci towarzyszył? :) Pamiętaj, nic na siłę! Pomagać można na różnorakie sposoby i nie należy się czuć źle z tym, że nie da się rady. Przede wszystkim należy dbać o siebie, bo bez tego nie będzie można pomóc w ogóle.
Dobrze jednak uprzedzić pracodawcę i wątpię, by mieli coś przeciw.
Nadal apelujemy, aby z rozwagą podchodzić do donacji i w tym okresie odkładać ją na jak najpóźniejszy termin, aby zbyt wysokie zapasy nie były marnowane. Dumni jesteśmy, gdy bez naszej ingerencji, sami z siebie, stosujecie apele do innych, motywujecie się lub informujecie o różnych sprawach. Na tym właśnie nam zależało zawsze, tak baryłkowa brać powinna się zachowywać.