Wpis z mikrobloga

Trochę mnie to śmieszy jak ktoś pisze, że mimo wszystko jest mu żal Mazepina. Żal mu chłopa który jest synem miliardera, koleszki putina. Chłopa który w życiu ma wszystko czego zapragnie. Do F1 dostał się tylko dzięki pieniądzom ojca bo kierowcą jest słabym i gdyby nie ten hajs to nawet w F2 by się nie znalazł.

Żal to może być tych wszystkich ludzi na Ukrainie, którzy kładąc się spać nie wiedza czy podczas snu nie spadnie na nich bomba, a nie jakiegoś Ruskiego śmiecia syna oligarchy putinowskiego, którego jedynym problemem w życiu jest to w co się rano ubierze.

Będę to cały czas powtarzał, ruskich trzeba odciąć od zachodniej cywilizacji bo to jedynie co może skłonić ich do refleksji na temat państwa z gówna w jakim żyją.

#f1 #ukraina #wojna
Pobierz
źródło: comment_1646474942srTzhlHySk8S19FB2h61aN.jpg
  • 12
@Kolikol: żal mi Ukrańców dużo bardziej niż Mazepina, ale pieniądze to nie wszystko. To ze ktoś jest bogaczem nie oznacza że wszystko układa mu się pomyślnie. Na nagłe wyrzucenie z F1 IMO nikt nie zasługuje, no chyba że nie spełnia klauzul na które sam się godził przy podpisywaniu. I fakt zabrakło zdecydowanej reakcji Nikity po wybuchu wojny. Niemniej jednak nie mam zamiaru oceniać go przez pryzmat jego ojca, a samego ojca
@Kolikol: Ale nie ma co porownywac mazepina do ofiar wojny. Ciężko kogokolwiek porownywac do tych osób. Jak twój przyjaciel straci prace to nie może ci być go zal, bo w Ukrainie jest wojna?

Mazepin jest jaki jest, kierowca był słabym, dostał fotel tylko dzieki ojcu. Ale taki sam był rok temu. Mam wrażenie, ze wojna, która prowadzi Putin jest argumentem, by jebsc każdego ruska, który nawet w nią nie jest zamieszany
@Kolikol: to że Mazepin spotyka się z Putinem oznacza że nie miał łba do interesów i nie doszedł do fortuny swoimi nogami? Nie, tak samo jak nie oznacza to że doprowadził do wywołania wojny przez Putina.
@Kolikol: a co do tego żalu to wyobraź sobie że sam jestem ruskim sportowcem czy kimś tam, i nagle z powodu wywołania wojny przez okrutnego dyktatora twojego kraju wszyscy pokazują ci faka i nie chcą mieć z tobą nic wspólnego, choć dzień wcześniej nie mieli problemu z podaniem tobie ręki. Z perspektywy osoby trzeciej bardzo łatwo oceniać innych.
@Kolikol: prawda jest taka ze kazdy ruski ktorego ktos moze znac z telewizji nijak sie ma do prawdziwych ruskich ktorzy zra gruz i wysrac sie nie moga jak ludzie

oni ich nie traktuja jak ludzi, widac to najbardziej w tych stophamach

to jest takie samo towarzystwo polska stara komuna narzekajaca na polakow wyjezdzajacych za granice ktorzy podobno zachowuja sie karygodnie

trzeba osmieszac ta "elite" ktora dorobila sie na plecach jakiegos iwana