Wpis z mikrobloga

Ma zdaje sie odpowiednie wyksztalcenie i kiedys moglby byc wlasciwym czlowiekiem ale borze szumiacy 30 lat i byc prezestem takiej instytucji?

https://gp24.pl/slupszczanin-szefem-polskiej-agencji-atomistyki/ar/c1-14416787

30-letni Młynarkiewicz, który jest absolwentem I LO w Słupsku, dotychczas piastował stanowisko dyrektora Departamentu Ocen Oddziaływania na Środowisko w Generalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska.

Dr Młynarkiewicz jest radcą prawnym, dyplomantem International School of Nuclear Law, programu organizowanego przez Agencję Energii Jądrowej OECD oraz Uniwersytet w Montpellier. Posiada stopień naukowy doktora nauk
  • Odpowiedz
@Spring_is_coming: Nie rozumiem w czym masz problem, skoro ma odpowiednie wykształcenie to czemu go nie zatrudnić? ¯_(ツ)_/¯ Od kiedy wiek przeszkadza w pełnieniu ważnych funkcji? Skoro funkcjonujemy w merytokracji to moim zdaniem wszystko jest git z tym panem.
  • Odpowiedz
@Spring_is_coming: Tak ciężko było napisać to od razu zamiast dawać mi pstryczka w nos? :p Jest prezesem agencji nie sądzę, aby faktycznie zajmował się budowaniem czegokolwiek. Myślę, że nawet PiS nie jest na tyle głupi żeby kierować prawnika do budowania elektrowni. Będzie zarządzał agencją pod formalnymi względami a od nadzoru budowy pewnie będzie miał specjalistów którzy faktycznie się znają na budowaniu takich skomplikowanych instalacji.
  • Odpowiedz
@takiSe_wyk0pek: Ależ oni są tak głupi i nie maja kadr. "Nie zatrudniamy specjalistów" jak to powiedzial rzecznik.

Dodatkowo 30 latek nie umie zarządzać niczym. Dla mnie takich ludzi zatrudnia sie w panstowych instytucjach do:
1. wyciagania kasy za fikcyjna prace
2. jak ma upasc.

To jest niepowazne i tyle.
  • Odpowiedz