Czy ktoś mi może wyjaśnić gdzie są rosyjskie samoloty, myśliwce, bombowce? Wiele osób mówi, że Rosja atakuje całymi swoimi siłami, ale coś mi się nie zgadza. Jadą konwojem długim na 40 km i kończy im się paliwo. Miałem zupełnie inne wyobrażenie o "pełnoskalowej wojnie". Oszczędzają zasoby? Nie mają zasobów? Dziwnie to wszystko wygląda. #ukraina #wojna #rosja
@GryzeKisiel: Ale po co im myśliwce? Myśliwce są do kontroli nieba, a oni niebo jutro kontrolują. Nie ma po co latać, skoro mogą cię ukraincy piorunem strącić i tak. Pewnie ogarnęli, że dlatego trzeba ograniczyć ogólnie lotnictwo.
@GryzeKisiel: Nie ma jeszcze pelnoskalowej wojny, narazie pozbywają się starego Arsenalu i wysyłają mięso armatnie na front aby wyrządzić jak największe szkody. No na moje to wydaje się logiczne bo jeszcze sobie opisują czołgi a mamy 2k22 rok więc komunikacja powinna być na poziomie xd
jakie 1/4 jak już wykorzystali 2/3 tego co zebrali pod granica
@bartes99: No tak, ale na granicy zebrali 1/4 tego co mają, i z tej 1/4 wykorzystali 2/3. Przynajmniej wczoraj takie opinie krążyły, ile w tym prawdy? #!$%@? wie.
@bartes99: Bo nie wysłali przecież wszystkiego z kraju pod granicę @Ranmaru: Tak to wygląda @gotiman13: Nie wiem, wyobrażałem sobie to tak, że myśliwiec lata i strzela w pozycje wroga rakietami @Monini29: Nie wiem na co, na to żeby nie wysłac wszystkiego gdyby ktoś postanowił ich zaatakować? @mango2018: To ma sens
@GryzeKisiel: No to raczej samoloty szturmowe, ale tak właśnie robią. Tylko trochę przypał, gdy ukraincy siedzą w miastach i każdy budynek to taka wieża, z której mogą cię #!$%@?.
@iuhiueh: No ale nie wzięli tego pod uwagę? Siada im zaopatrzenie dlatego wysyłają 40 kilometrów konwoju? No nie rozumiem totalnie @gotiman13: Czaje, w sumie ma to sens, samoloty są drogie i pilotów mało, więc każda strata bardzo by ich bolała
@GryzeKisiel: ogólnie sytuacja tam jest pojehyhy Niby Rosja traci tyle wojsk itd a o Ukrainie nie ma żadnych wieści czy ponoszą straty czy nie, teraz idzie na Kijów jakiś tam x km konwój a Ukraina czeka z otwartymi ramionami aby ich przyjąć zamiast zbombardować ostrzelać czy coś? Dziwna sytuacja
@Ranmaru: Wystrzelali większość rakiet w Syrii. Widocznie nie uzupełnili lub trzymają to co mają na inne sytuacje bo wierzą, że są w stanie temat ogarnąć bez użycia najdroższych zabawek
@buchowo: a dalej aktualne, że pod Warszawą w 2 dni? czy tak samo jako panowanie w powietrzu nad Ukraina? miałoby być w 12h, mineło 10x tyle i dalej dupa ( ͡°͜ʖ͡°)
@Daronk: Wiesz Rosja nie podaje swojego stanu wojsk i zaplecza militarnego takie info dostajemy jedynie z USA, mam nadzieję że jednak wszystko wystrzelali no ale sytuacja i tak lipnie wygląda
@Monini29: nie docenianie przeciwnika to duży błąd. Rosja tak zrobiła na Ukrainie i teraz improwizując próbuje nadrabiać. Sprawdź sobie jakie warianty Rosja ćwiczy wraz z wojskiem białoruskim od 2014 roku i posłuchaj przemówień Putina. Plan już dawno został jasno nakreślony.
#ukraina #wojna #rosja
@bartes99: No tak, ale na granicy zebrali 1/4 tego co mają, i z tej 1/4 wykorzystali 2/3.
Przynajmniej wczoraj takie opinie krążyły, ile w tym prawdy? #!$%@? wie.
@Ranmaru: Tak to wygląda
@gotiman13: Nie wiem, wyobrażałem sobie to tak, że myśliwiec lata i strzela w pozycje wroga rakietami
@Monini29: Nie wiem na co, na to żeby nie wysłac wszystkiego gdyby ktoś postanowił ich zaatakować?
@mango2018: To ma sens
@gotiman13: Czaje, w sumie ma to sens, samoloty są drogie i pilotów mało, więc każda strata bardzo by ich bolała