@Polczlowiekpolzakolak: jedno lanie 1400 l drugie to kolejki po kilkaset metrów. Dostałem właśnie filmik spod Lublina, gdzie kolejka na Orlen ma w tej chwili jakieś 300 metrów.
@BasTajpan @DAS_REICH No ciekawe co się stanie jak będzie miał wypadek te 1000 l może spowodować duże zanieczyszczenie a jak ktoś leję benzyne to zajebiacie duży wybuch.
@Dlugi_1111 dziś ojciec mojego kumpla, który jest leśniczym chciał zakupić hurtową ilość. Otrzymał informację, że nie może, bo wojsko wszystko zarezerwowało..( ͡°ʖ̯͡°)
@Vebius: tez mnie ostatnio kusilo, zeby nalac sobie w karnistry, ale jednak jak ponysoalem, ze ryzykowałbym pożar/skutki wypadku dla tych paru cebulanów to mi sb odechciało
@Rafixo: Ależ można przewozić, jak najbardziej. Pojemniki IBC posiadają atesty do przewozu substancji chemicznych, w tym paliwa do silników. Jedyne ważne, aby w sumie mieć mniej niż 1000 litrów paliwa w zestawie, aby nie załapać się pod ADR.
@Rafixo: No nie możesz, tylko napisz nam tu, jak jesteś rolnikiem, w domu masz tylko 200l paliwa, trzeba wyjechać w pole a twój dostawca dzwoni i mówi, że nie wie kiedy przywiezie zamówione paliwo. Co robisz?
co byś zrobił jakby wszedł teraz do pokoju ktoś kto wygląda identycznie jak ty i powiedział, że jesteś jego klonem a potrzebował cię tylko na jeden dzień żebyś udawał jego życie gdy go nie będzie?
#wojna #ukraina
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@Rafixo: a kto tak powiedział? XD
@DAS_REICH
No ciekawe co się stanie jak będzie miał wypadek te 1000 l może spowodować duże zanieczyszczenie a jak ktoś leję benzyne to zajebiacie duży wybuch.
@Vebius: @Vebius: